Maison Proosdij

Maison Proosdij

Architecte
Coenen Sättele Architecten
Lieu
Meerssen, Netherlands | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Logement
Arjen Schmitz
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Roof tiles - type VOH, type Koramic Actua 10 LGWienerberger
Koramic Actua 10 LG
Foot mat: type Coral BrushForbo Flooring Systems
Aluminum façadeReynaers Aluminium
Roof lightsFAKRO
Internal Lighting Zumtobel Lighting Gmbh
Stainless Steel MeshCarl Stahl Architecture

Fiche technique du produit
Roof tiles - type VOH, type Koramic Actua 10 LG
Koramic Actua 10 LG by Wienerberger
Foot mat: type Coral Brush
Aluminum façade
Roof lights
by FAKRO
Internal Lighting
Stainless Steel Mesh

Maison Proosdij

Coenen Sättele Architecten en tant que Architectes.

Maison Proosdij consists of three building volumes, which are connected to one another via a central hall. The entrance to the complex is located on the side of the enlarged market square, where also the public access to the underground parking is located at a prominent porch. The contours of the new building elements are oriented with respect to shape, profile and volume of the monastery, but speak in terms of architecture and materiality of each block a distinctive, own language. In the existing, partially demolished monastry two multi-storey townhouses are realized, one of which in the former chapel. The facades of the monastery are restored and only where necessary, adapted to the requirements of the new use. In the new wing 19 apartments are implemented on four levels, which are either geared to the park or to the market square.

 

The entire complex keeps the memory of the old, in the cityscape of Meerssen characteristic monastery alive, but at the same time due to the additions the ensemble creates a new significant character for the place between the monumental basilica and the beautiful park with historic trees. The expanded marketplace, framed by the construction of the Maison de Ville and the Maison Proosdij will make an important contribution to the new perception of the public space in the heart of Meerssen.

Read story in EnglishPortuguêsEspañol and Italiano

Featured Projects
Latest Products
News