M4
Imagen Subliminal
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsGROHE
ToiletRoca
Window frames Cortizo
Technical stone flooring PAVIGRES
Carton plasterboard PLADUR
Wooden board Quick Step

Fiche technique du produit
Fabricants
by GROHE
Toilet
by Roca
Window frames
by Cortizo
Technical stone flooring
Carton plasterboard
by PLADUR
Wooden board

M4

Zooco Estudio en tant que Architectes.

M4 House is the result of the rupture of the pure volumes regarding a strict sense of orientation.Located at the top of the land, you can see the forest of pines, oaks, and cedars that grow to the south, framing the views.


We break and desegregate the residential type volume in a pitched roof oriented always in the N-S direction, generating in this facade large openings and in its perpendicular side blind gaps that facilitate the accommodation of the structural elements

As a result, we obtain three articulated volumes, two of which fly over the terrain, providing protection and shelter under them.


To providesolidity and forcefulness in contrast to the pronounced cantilevers, all the volumes are finished in limestone.


It is worth noting the diversity and differences between the N-S and E-O facades. The first are permeable and light, open to the surroundings, while the second are blind, heavy walls, inspired by the profile of the house type, however, with the relationship with what surrounds them.

M4 - Madrid

GROHE en tant que Fabricants.

 Surrounded by a forest of pines, oaks and cedars, M4 is a home that both opens up to the world around it, and protects those inside. Essentially created from three volumes, the ground floor space is topped with two cantilevered units which extend outwards, providing shade and shelter below. The building is finished in limestone, and the structure plays with solidity. Each space is orientated north to south, with full-height glass walls on the upper floors blurring the distinction between inside and out. The east-west walls however are solid and windowless, screening the rooms inside and creating a feeling of rootedness that contrasts to the ‘flying’ structures above.

Featured Projects
Latest Products
News