Lobbies of the clubhouse Kutuzovsky 12

Lobbies of the clubhouse Kutuzovsky 12

Architecte
T+T Architects
Lieu
Moscow, Russia | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Appartements
Ilya Ivanov

Architectural bureau T+T Architects became the author for the common areas interior solutions of Capital Group’s elite clubhouse “Kutuzovskiy 12”.

T+T Architects en tant que Architectes.

Architectural bureau T+T Architects became the author of three for three lobbies of the clubhouse "Kutuzovsky 12". The developer of the project is Capital Group. The author of architectural concept is the "Tsimailo, Lyashenko and Partners" bureau. 

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov
photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov
photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

Architectural concept of the project’s lobbies and common areas is based on the demonstration of forest motifs in the interior. The two main components of the interior are vertical rhythm and coloristic accent panels on the walls.

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov
photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

“The verticality of the interior is an organic solution, because all three lobbies are two-light spaces with ceilings over 7 meters high which had to be emphasized. Many vertical rhythm elements are the references to the forest inside the office.  From the outside, these motifs are symbolically revealed through the architecture of the facade with unique columns”, - noted in the bureau.

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

Each of the three lobbies is divided into several functional zones – entrance group, reception, and correspondence and recreation area.

 

Each space has its own type of wood, which is revealed by the specific pattern of the walls, color accents, as well as the finishing materials that emphasize the high status of the house.


For the birch forest concept, a vertical rhythm with horizontal high contrast inserts resembling a birch trunk was used.

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

The second concept is a "bamboo forest", where the wall decoration pattern is realised in the style of bamboo stems.

 

The concept of Siberian Taiga was performed in the third lobby, where the ornament is made on triangular decors of glazed tiles and stone of different sizes.

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

Unusual lamps create a special atmosphere: the architects used panels made of metal tubes - lamps of various lengths, arranged according to the shape of the wave. This emphasizes the dynamics of the space and the vertical rhythm of the entire interior.

photo_credit lya Ivanov
lya Ivanov

 

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Large format ceramic surfacesLaminam S.p.A.
Fiche technique du produit
Large format ceramic surfaces
Sushi Maru
prochain projet

Sushi Maru

Restaurants
Jakarta Utara, North Jakarta City, Jakarta, Indonesia - Construction terminée in 2021
Voir le projet