LÈजाAH

LÈजाAH

Architecte
Studio 17
Lieu
Surat, Gujarat, India | View Map
Catégorie
Magasins
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

LÈजाAH

Studio 17 en tant que Architectes.

Our Client has its own bakery since 1996 providing their solitude to customer and making them happy. It came to us with the purpose of expanding which is right next to the existing bakery. We took this as an opportunity to serve our client with nothing but goodness just the way they do to their customers…

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

It all started with a basic step of developing their brand identity from “ shree jain bakery” to “Le-Jaah” which depicts a simple action of come and grab your food… Lejaah was our budget friendly project which came with its own challenge of tight budget and extreme short time limit to complete it. “ Tight Budget was nothing but an asset to NOT restrict ourselves with material and explore more…” Says Ankit Sojitra

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

The Exterior has its own beauty gifted from the site as there are three levels before opening the door of lejaah which was identified swiftly. It follows with the road level then the Foot path ( Walking Path ) level then our pavement block level which is nicely design with different sizes of concrete tile. It’s a juggle up of tile placement and lastly our bakery level. The Steps are materialized with the combination of green tone and black granite to bring out the boldness of it. The Center of attraction was the wall holding up the boarding of Lejaah made out of metal plate and letters with the finish of brass….

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

“ For us Green was our happy color, supporting the nature and keeping us healthy just the way our client wants to keep their customers healthy resulting into the usage of green shades all around” Quoted by Mayur Mangukiya. The back of boarding is covered up with the budget friendly cladding of subway tiles along with the brick red ACP (Aluminum Composite Panel) Sheet to enhance the elevation and solving the technicality of smuggling the rolling shutter machine in it.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

As it was mentioned earlier the doors of lejaah comes after crossing three different levels. Moving forward the bakery is covered with the amazing flooring of terrazzo green chips mixed up with white concrete along with the green stone which detail out the each and every furniture/ rack placed. There is an Inlay of Text “ Level up “ implemented in the flooring as soon as you enter inside conveying a message that “ you are finally here and we welcome you with open hands”. Right after there is an open counter/ Cash counter placed into “ L” with an amazing overhead of metal rack. The Material palette was controlled by using the same green stone and ACP sheet along with nice zig zag metal sheet which has been powder coated with pastel green color to break the simplicity of the counter.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

The Racking System or the purchasing area was kept secluded towards the right side after a wide opening to avoid the clustering of customers. Each rack are of same size and same detail to keep it more of subtle look. The rack is of again a metal rod and perforated sheets on the overhead storage for some venting purpose. These racks can easily get dismantle (If want) and smooth for keeping it clean. There is a square metal pipe passing through all over the rack for the easy movement of customized ladder all over the bakery.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

The circulation is getting break by the center element placed having around the structure member acting up as a display for imported items. Graphical representation has its equal share all around bakery. From Miniature size humans drawn on the column to the 5 feet human drawn in the back of cash counter which is the exact replica of our client working in his old bakery.

Caption
Caption
Partagez ou ajoutez LÈजाAH à vos collections
Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

Valo Health Headquarters
prochain projet

Valo Health Headquarters

Bureaux
Boston, Massachusetts, USA - Construction terminée in 2021
Voir le projet