LA HOUSE

LA HOUSE

Architecte
STUDIO GUILHERME TORRES
Lieu
Londrina, Brazil | View Map
Année du projet
2009
Catégorie
Maisons privées
MCA Estudio

LA HOUSE

STUDIO GUILHERME TORRES en tant que Architectes.

The big wooden box calls everybody’s attention from inside and outside of the condominium in Londrina, Brazil.The house, designed for a young couple, abolished the spaces and traditional partitions.The Project took in consideration some factors of the lot, since it was located in the highest point of the condominium, and its wide extension of boundary walls, created a lack of privacy situation to the lot.


To come through this situation, the adopted solution was to create a groundlevel plateau foundation, surrounded by walls that embrace the whole construction and create a perimeter in between the condominium walls.


From this premise, the big concrete box was covered with cumaru wood and created in the most regular part of the site, leaving the area in a trapezoid shape to the garden and pool.


The core concept of breaking paradigms was given right in the entrance: the entrance gate leads the guests to walk by the pool and come inside the house by the double height atrium, where the whole house communicates. In the ground floor the single entrance wall hides the stairs, the living room area works as the link between the inside and outside, through big pivoting doors.


The kitchen was integrated into the environment, with a niche where stove and even barbecue place was installed. The meal area is perfectly integrated to the kitchen and living room. Even the lavatory was designed to work as a pool changing room.


On the upper floor the master suite is separated from the living room atrium by a glass wall, the toilet and closet are integrated to the sleeping area.


The hall located by the stairs on the upper floor, works as a small office space and has its windows protected by concrete hollow elements. Simple solutions and few materials but used with generosity confer personality and a timeless touch for this project, showing a simpler way of living.


Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsCosentino
CH 24 | ChairCarl Hansen & Søn
FournisseursDeca
FabricantsMicasa
Fiche technique du produit
Fabricants
CH 24 | Chair
Fournisseurs
by Deca
Fabricants
by Micasa
Featured Projects
Latest Products
News