LA BÒBILA SQUARE

LA BÒBILA SQUARE

Architecte
Espinas i Tarrasó
Lieu
Rubí, Spain
Année du projet
2010
Catégorie
Parcs/jardins

LA BÒBILA SQUARE

Espinas i Tarrasó en tant que Architectes.

This project modifies and regularises the territory converting it into a sloping surfaces sequence to allow the circulation and the formation of horizontal platforms. The new modelling of the territory develops the park into three platforms where the activities of the park happen (shaded areas with benches, playground and meeting areas) these platforms become scenic viewpoints. The other surfaces not only allow crossing the park but also they add colours and textures to the park as they are perceived as facades due to its slope. The maximum difference it is 8 meters and each platform is 3,5 meters high. They are connected through steps which allow a central route through the park.


Within this physical and programmatic context it looks optimum the insertion of a nursery that can enjoy from the environmental conditions of this big green area and can also generate flows inside the neighbourhood. This nursery will have its access at the lower level with a playground and a garden. (The nursery construction is not finished yet)

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News