Kura Kura Badminton Courts

Kura Kura Badminton Courts

Architecte
Studio Jencquel

Ibuku Bamboo Architecture and Design
Lieu
Bali, Indonesia | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Centres sportifs
© Tommaso Riva

Kura Kura Badminton Courts

Studio Jencquel en tant que Architectes.

It was Studio Jencquel's initial concept/idea to conceive a convex roofline that would solve some of the ergonomic requirements needed for an indoor badminton court. At the center of the court, above the net, a height of 9m is required, and therefore the ceiling of this court was to mimic the trajectory of a shuttle-cock, resulting in a turtle-like curved shape. Other considerations affecting the shape and height of this roof where the need to allow airflow for cooling, while simultaneously stopping the wind, which would interfere with the shuttlecock’s flight. That’s why the buildings orientation was positioned in consideration of the predominant wind patterns, and the roof almost grazes the ground on two of its extremities. Bamboo was the obvious choice for such an organically shaped building in the tropics. ⁠

Partagez ou ajoutez Kura Kura Badminton Courts à vos collections
Crédits de projet
Fiche technique du produit

Valo Health Headquarters
prochain projet

Valo Health Headquarters

Bureaux
Boston, Massachusetts, USA - Construction terminée in 2021
Voir le projet