Komame Commons

Katsuhiro Miyamoto & Associates en tant que Architectes.

A project that involved seismic reinforcement and conversion of a concrete block apple orchard monitoring outhouse built by the client's father-in-law into a common space with multiple functions such as after-school, elder care, and a consumers’ Co-op station. 

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota
photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

The existing building skeleton and finishes that had been soaked in the memories of the whole family were intentionally left as "traces" without any modification. New elements such as seismic reinforcements were added on top of them to create a new scenery with the old and new materials.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

The RC, steel frame, roofing underlay, and fittings were constructed by local contractors while the interior furniture and painting were done by architecture students with the clients in the spirit of self-building. Furthermore, the client and students are currently planning for self-building the surrounding landscape too.

photo_credit Takumi Ota
Takumi Ota

 

Featured Projects
Latest Products
News