Joly House

Joly House

Architecte
Stu/D/O Architects
Lieu
Sathupradit Road, Bangkok, Thailand | View Map
Année du projet
2014
Catégorie
Maisons privées
Krisada Boonchaleow

Joly House

Stu/D/O Architects en tant que Architect, Interior Architect.

This three-story house for a family of four has a footprint of 250 square meters and a height of 11 meters. It is located on the street corner in one of the most exquisite and densely populated residential areas of Bangkok. Flanked by rows of shophouses, main living spaces are elevated to the second floor to improve the visual conditions and allow rooms for service spaces on ground. Upon arrival, one is greeted with the skylights, through which shown the rippling strips of caustic patterns resulting from the interplay between lights and water of the swimming pool above. The changing time of the day contributes to the changing color of lights, making this parking space- the arrival space, more dynamic.

 

Built mainly with reinforced concrete structure and a partial steel frame, the project’s exterior is comprised of natural materials such as wood louver, glass panels, and exposed concrete. The more private spaces- the bedrooms, are located on the 3rd floor which external envelope is cladded with timber slats, giving extra privacy and security. This double-skinned façade acts as a sunshade, reducing the amount of heat collected in the building. Some of the slats are open-able panels; which, when opened, create wind walls and encourage natural ventilation. When the Jolys are away, the panels can be completely shut to protect their belongings from the heat and solar damage. While serving environmental purposes, the timber slats also add a warm but modern look to the house.

Featured Projects
Latest Products
News