JINS Kumagaya Koizuka Store

JINS Kumagaya Koizuka Store

Architecte
TYRANT Inc.
Lieu
4 Chome-177 Koizuka, Kumagaya, Saitama, Japan | View Map
Année du projet
2022
Catégorie
Magasins
Tomoyuki Kusunose

JINS Kumagaya Koizuka Store

TYRANT Inc. en tant que Architectes.

It is a roadside store of eyewear brand JINS located in the suburbs of Kumagaya in Saitama Prefecture, dotted with various stores including restaurants and stores selling various goods. A new store building and a parking lot for 16 bays are planned over an area of about 900 m2.

photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose
photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose

An elongated rectangular in plan, the massive looking building with its external wall finished with gray-painted red cedar siding boards stands at the eastern part of the compound about 400 mm afloat from the ground level, and the remaining area is used for parking spaces. The level difference created between the building floor and the ground level by floating the building is smoothed by providing a slope. Crape myrtle in the patio is intentionally planted more toward the slope side to create a richer experience for visitors as they use the approach to enter the store.

photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose
photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose

A bright and open space is created by providing a large composite window sashing facing the patio or the front road. The wall and ceiling are finished in white paint to make the interior look like a white cube of a fine art gallery. However, an attempt is made to create a commercial environment by providing “golden elements” as design twists at various parts of the interior including use of bronze plating for metallic parts of furnishings on display or partly painted downlights arranged at random to make them look like a starry night.

photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose
photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose

Although architecturally simple, the building has an overwhelming sense of presence because of elements of out-of-placement created at various parts of the building by floating the building, such as shadows formed between the lower part of the building and the ground surface or beam-like slabs remaining between the slope and the foundation by hollowing parts of the foundation slab in the patio area.

photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose
photo_credit Tomoyuki Kusunose
Tomoyuki Kusunose
Featured Projects
Latest Products
News