JIGI Poke

JIGI Poke

Architecte
VAUST Studio
Lieu
Berlin, Germany | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Restaurants
Robert Rieger

JIGI Poke

VAUST Studio en tant que Architectes.

When the opportunity was presented to design a Poke restaurant, we decided to free the concept from what is already known. This project is about re-evaluating the ideas of how hospitality is organised in times of a pandemic. We strongly reduced the number of possible guests taking a seat at the same time and increased the distances of people sitting across from each other. The majority of the seats are fixed to have a clear manageable structure within the restaurant. 

photo_credit Robert Rieger
Robert Rieger

The guests are placing their orders at a free standing cash desk, which transfers the task to an isolated preparation lab where the bowls are processed. The customer takes a seat and picks up the tray once being informed to do so. The process avoids unnecessary crowds and waiting situations. 

photo_credit Robert Rieger
Robert Rieger

A photograph of a Hawaiian fisherman from the year 1907 functions as a role model and gave inspiration for the concept. A man sitting on a rock with just the very essential bit of clothing on his body is preparing his gear to go out and hunt. We appreciate the intimacy, the balance and honesty of this situation. 

photo_credit Robert Rieger
Robert Rieger

The guest room transports the idea of an intimate and meaningful experience. Two curvy concrete tables who compliment each other capture the room's center attention. Inspired by the fisherman, cut off granite stones from Norway and wooden stumps present the possibility to take a seat. The table has a rough yet pleasant surface and gives the idea of a terrazzo structure. Boulders of different colourways add a natural and warm color palette to the interior.

photo_credit Robert Rieger
Robert Rieger

The floor and wall plastering pick up the warm tones and give a natural and earthy atmosphere. Linen curtains with a bespoke hanging system, made of aluminum, complete the seating situation gently. 

photo_credit Robert Rieger
Robert Rieger

A stone, which is part of the restaurant's corporate identity, slowly spins in the window at the most prominent place of the restaurant. Hand-crafted concrete applications with a rough texture go hand in hand with stainless steel kitchen counters which are separated from the guest room through a large glass. The inside of these given spaces are reminiscent of a fish market hall scenery with its steel and tile surfaces.

 

Material Used :
1. LLOT LLOV: Berlin Planter XL
2. Sammode Studio: Mondrian lamp
3. VAUST: Bespoke concrete tables, Bespoke granite stools
4. KVADRAT: Kinnasand LinoLino

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsKvadrat
Planterllot llov
LampSammode Lighting
Fiche technique du produit
Fabricants
Lino Lino by Kvadrat
Planter
Berlin Planter XL by llot llov
Lamp
Mondrian lamp by Sammode Lighting
Featured Projects
Latest Products
News