INFINIT – Wellness in Magical Garden

INFINIT – Wellness in Magical Garden

Architecte
Studio Reaktor
Lieu
Malostranská 344, 251 66 Senohraby, Czechia | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Centres de bien-être
BoysPlayNice
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Mixer battery TalisHansgrohe SE
outdoor floor lamp ReedsArtemide
stove GoliathEOS
light BodoLucide
faux concrete plasterNĚMEC s.r.o.

Fiche technique du produit
Mixer battery Talis
outdoor floor lamp Reeds
stove Goliath
by EOS
light Bodo
by Lucide
faux concrete plaster

INFINIT – Wellness in Magical Garden

Studio Reaktor en tant que Architectes.

A stone’s throw from the meandering stream of the Sázava River, surrounded by forest, is a garden with a new wellness. With its cosy nooks and retreats, the garden evokes various magical ambiences.

photo_credit BoysPlayNice
BoysPlayNice

The garden is entered through the dark basement corridors of a neighbouring hotel. These corridors provide space for the utility rooms of the wellness, and as the guests walk through them, they also prepare for the experience that awaits on the other end.

photo_credit BoysPlayNice
BoysPlayNice

Coming to the garden opens up an utterly different space with a dreamlike atmosphere, a place to unwind and relax. There is a small natural lake in the garden surrounded by different types of saunas, cooling zones, and an orangery with a relaxation room. In the orangery, ferns hang from the light wells, and climbing plants decorate the façade. The surrounding area also features small architectural objects and relaxation zones with deck chairs.

photo_credit BoysPlayNice
BoysPlayNice

Individual saunas are covered with a timber batten, implying the theme of the interior spaces. The playfulness and diversity of the interios intensify the experince with different scents, temperature and music. The most significant decoration appears in the ceremonial sauna which is used for collective experience and rituals. For cooling off, there is an area with shining stones covered by irregularly-shaped slabs featuring a room for sauna-masters too.

photo_credit BoysPlayNice
BoysPlayNice

The landscape of the garden is crisscrossed with little paths and hideouts. Lightings in tall grass and mountain pine trees mark important spots, while metal runes help with the orientation by gently pulsing and inviting guests to peek into the saunas. Wood slats of various width enhance the level of intimacy and privacy where it is needed.

photo_credit BoysPlayNice
BoysPlayNice

The sauna world in Senohraby is designed as a dreamlike labyrinth within a garden – a journey towards relaxation.

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News