Indian Boutique Store @ Taj Skyline, Ahmedabad

Indian Boutique Store @ Taj Skyline, Ahmedabad

Lieu
Sindhubhavan Road, Thaltej, Ahmedabad, Gujarat, India | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Magasins
inclined studio

Indian Boutique Store @ Taj Skyline, Ahmedabad | Designed By Prashant Parmar Architect.

Prashant Parmar Architect en tant que Architectes d'intérieur.

Nueva, located in Taj skyline in Ahmedabad, is a textile-retail store of 375 sq.ft. area.

Bringing together a natural palette with Indian folk art-inspired space helped create an oasis that the owner truly desired. The natural material palette comprising exposed concrete, wood, brass, lime plaster together with metal work and mirror wall.

The exposed-concrete ceiling together with the smooth lime plaster-finish on the walls and floor create a rustic charm. 

The walls with its natural rustic lime plaster-finish backgrounds the light-toned display units.

A unique centre table has been customised out of wooden-heritage door, finished with a glass top to add a classical look to this astonishing textile retail shop. The wooden-carved chairs are perfectly paired-up with this centre table. The minimal furniture helps create more space to move around.

“One of the larger design objectives was to subdue the compact space with the use of soft colours, arches and curved edges.”

The arched narrative is carried through in the detailing of the display units and the mirror wall.

Considering space constraint, open metal shelves have been provided for display units. 

Light-toned arched display units sheathes the stock of the textiles, counterbalancing the darker rustic tone of walls. This display units are customised on the basis of quantity of stock to be displayed. The hole-cuts for duppattas and the shelves for thaan collection add creative interior-details to the store.

The combination adds buoyancy to this textile-retail store.

The mirror wall is creatively designed to look spacious and acts as a dramatic backdrop to the whole space.

The hand murals, hanging out from the wall, for displaying traditional purses is wisely designed to look attractive to customers whilst keeping in mind the space constraint.

The reception table is also made on site with an idea to use the stamps of textiles, with a silvery-golden textured wall.

Track lights in ceiling, defused lights behind the display units helps to highlight the furniture and space within.

From the consoles to the treatment of the walls, there is subtle continuity in the design language throughout this space that softens and elevates the textile-retail store.

Featured Projects
Latest Products
News