Indah House
André Nazareth

Casa Indah

Siqueira + Azul Arquitetura en tant que Architectes.

The implementation of this project was determined by the property’s privileged landscape, located on Brazil’s Emerald Coast. Its main entry access is given through vertical circulation in natural stone, set about a historic fig tree. The construction concept entailslanding over a plateau and developing across axis of pathways established by the project’s sectorization.Divided into specific areas, the architectural program delineates open spaces oriented to the amplest view. A pivoting wooden totem with asymbolic graphic schemewarmly welcomes home both owner and guests through the main central axis.

photo_credit André Nazareth
André Nazareth

Each of the project’s three blocks, consisting of social, private and leisure, have their position within the lot characterized by their individual use.

photo_credit André Nazareth
André Nazareth

Alongside the garden area and under flat roof, lies the social sector,with the implementation ofa series of pivoting doorsand shuttered panels which allow for cross ventilation. Here, a spacious balcony area is given through continuity from the indoor space, sheltered by a Buriti straw pergola which provides for shading zones.

photo_credit André Nazareth
André Nazareth

Sitting as an independent block is the private sector, under traditional hip roof – its internal woodwork structure exposed and painted in white. The lighting schemeenhances this composition by highlighting the texture caused by the difference in planes, with the white ceiling acting as a strong light reflector. 

photo_credit André Nazareth
André Nazareth

Cross ventilation and natural lighting flow herein, strengthened by multiple indoor gardens belonging to each segment within this block.The façade is composed of large wooden sliding panels, creating privacy but also opening to the garden view.

photo_credit André Nazareth
André Nazareth

Towards the leisure sector, a flat roof deck functions as a lookout area, directed to the ocean view, and carries the natural protection given by the canopy of the immense fig tree. The access to this space is via vertical circulation, composed by native stones which bring to evidence the architectural element.

photo_credit André Nazareth
André Nazareth
Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News