Hyundai Premium Outlet SPACE1 Cube

Hyundai Premium Outlet SPACE1 Cube

Architecte
Betwin Space Design
Lieu
Namyangju-si, Gyeonggi-do, South Korea | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Restaurants

Galeries d'art
Yong-joon Choi

Hyundai Premium Outlet SPACE1 Cube

Betwin Space Design en tant que Architectes.

Hyundai Premium Outlet Space 1 was opened in Dasan New Town, Namyangju, Gyeonggi-do. It is the first gallery-type outlet in Korea, and adds cultural and artistic elements such as art gallery and park. Its name “SPACE 1” also took the first letter of “Shopping, Play, Art, Culture, Experience” and added “1” with the meaning of one. The overall design direction was also “Everyone’s Holiday”, establishing its identity as “a holiday for everyone”.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

One of notable spaces is the symbolic CUBE that connects indoor and outdoor. It creates various expressions and landscapes within the space, where each area overlaps and connects through the design concept “Pairing Cities”. This forms a three-dimensional facade, and provides an interesting spatial sense. Besides, by blurring the brands’ boundaries, it makes visitors experience a variety of moving line connecting shopping areas and rest areas naturally.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

 

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

The space on the first floor is designed by patternizing external flooring materials as a transfer space that connects outdoor gardens and indoor stores. The outdoor shade structure and CUBE are combined to make the ceiling design look outstanding. Restaurants, bakeries, cafes and lifestyle brands gather together, allowing visitors to experience a bright and vibrant spatial sense. Located on the front side of the first floor, the fine dining “H” restaurant has an open kitchen where visitors can see the cooking process. The design concept “Garden in patio” makes visitors experience eating in an outdoor garden with the stained glass on the ceiling of greenhouse and the plants in the center.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

A void for rest area is located on the second floor, making visitors feel both vertical spatial sense and openness, and experience the mass of CUBE at once. In CUBE, one meets first an accessory multi-shop that harmonizes with CUBE and introduces formative elements in order to express various accessory products in a different way. It was intended to express a design language where various elements could be combined together through the design concept “Altered Chord”, The design team has designed different details and objets respectively depending on the product lines by utilizing finishing materials with various textures such as FRP, acrylic, metal, sliced veneer, concrete, and brick tile.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

In addition, on the ceiling of the fourth floor conspicuous from the outside easily, the lightings are created by borrowing CUBE’s refined grid shape. All the masses inside express huge spatial sense and delicate texture with rough special materials.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi

Changing uniquely everyday according to the change of time and nature, CUBE is a warm and nature-friendly space that is not too much to stay for a long time. While spending time here, visitors will color their daily life with peace.

photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
photo_credit Yong-joon Choi
Yong-joon Choi
Crédits de projet
Fiche technique du produit

NB apartment
prochain projet

NB apartment

Appartements
Itaim Bibi, São Paulo, Brazil - Construction terminée in 2020
Voir le projet