House Z

House Z

Architecte
Estúdio LF Arquitetura
Lieu
Anápolis, GO, Brazil | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Maisons privées
Edgard Cesar

House Z

Estúdio LF Arquitetura en tant que Architectes.

“Surprise me with a house” was the client's demand. The family: a father and two grown children. Three music lovers.His desire was to have a functional house and, at the same time, different from anything seen inside the residential condominium where he would be.

photo_credit Edgard Cesar
Edgard Cesar

Given the mission, the idea of ​​a striking element emerges, the robust Y-pillar. In keeping with the requirement, the architecture office sought to create an unconventional project: a house without an entrance door, with a swimming pool in front and the landscaping integrated into many of the rooms.A way to provide greater convenience and integration between the spaces that would be inhabited by the father and his two children in their youth.

photo_credit Edgard Cesar
Edgard Cesar

The volume of the house is characterized by the linear façade and the large entrance patio, in addition, of course, to the imposing Y. In the gourmet area, double height ceilings. Inside, the rooms were arranged so that the highlight is the living room, which contains the piano as a central element. When it's playing, the resident has a privileged and full view of the house's floor plan.

photo_credit Edgard Cesar
Edgard Cesar

A perfect place to receive friends and, above all, carry out cultural programs, such as the music soirées, so valued by the residents. The music studio is in the basement, on the same floor as the garage, where there is also a small bar.The office prioritized bringing natural lighting and a view of the gardens to the interior, as residents are used to receiving it. Herein lies the importance of socializing areas.

photo_credit Edgard Cesar
Edgard Cesar

Timeless elements bring pleasant visibility to the use of natural stone, exposed concrete and wood in the external pergola, deck and lining in the living room ceiling and in the pizza house space.Such natural elements, such as wood, stone and concrete, bring a noble and, at the same time, cozy appearance to the house. Definitely an escape from the obvious.

Caption
Caption
Caption

 

Casa Z fulfills the initial desire of the owner and the architects: it is functional, practical, inviting and, of course, surprising.

Read story in EnglishEspañol and Português

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News