House with courtyard in Aichi

House with courtyard in Aichi

Architecte
Hidekazu Kishi Architects

Komatsu Structural Design
Lieu
Aichi, Japan | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Maisons privées
Hidekazu Kishi

House with courtyard in Aichi

Hidekazu Kishi Architects en tant que Architectes.

The owner lived next to their parents' family.There were some extended carports and eaves in the garden, and they lived by going back and forth while using the outside space.

photo_credit Hidekazu Kishi
Hidekazu Kishi

The front road was narrow and there were few traffic, so the exterior space, including the vacant lot opposite, was used like a garden for two families.
Then, the owner builds a new house in the vacant lot, and their grandmother begins to live in the house they used to live in.

photo_credit Hidekazu Kishi
Hidekazu Kishi

The neighboring house on the south side was a one-story house and the ground was lowered by 1 m, so place the house as close to the south as possible and leave the size and brightness of the vacant lot as much as possible.From there, eaves and terraces are extended from the house to the north, depending on the location, following the way existing houses lived by adding various structures in a semi-DIY manner.

photo_credit Hidekazu Kishi
Hidekazu Kishi

There are small eaves that welcome people to the entrance, large eaves for BBQ and rice cake making, balconies for growing herbs, long eaves that double as a corridor to my grandmother's house and a base for basketball goal.
The exterior space, including the road, becomes a place like a courtyard surrounded by three houses (owner's house, parent's house, grandmother's house) and their eaves.

photo_credit Hidekazu Kishi
Hidekazu Kishi

Living extends outside the house, and by gaining a new base on the other side, various relationships are created between the existing houses and the new house.
Furthermore, as the owner uses the new house, the lives of the three families are intricately networked and merged through the 'courtyard'.

photo_credit Hidekazu Kishi
Hidekazu Kishi

Neighbors are also very close to this family and often socialize outside. We would like to see this architecture and the courtyard created by it as the center of lively relationships where relatives and families gather on weekends.

Used Materials:
Facade cladding:  Galvalume steel plate
Flooring:   Pine Flooring
Doors:    basswood plywood
Windows:   Aluminum sash
Roofing:   Galvalume steel plate

photo_credit hidekazu kishi architects
hidekazu kishi architects
photo_credit hidekazu kishi architects
hidekazu kishi architects
photo_credit hidekazu kishi architects
hidekazu kishi architects
Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News