House S2

House S2

Architecte
bellafilarquitectes
Lieu
L'Escala, Girona, Spain | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Maisons privées
Adrià Goula

House S2

bellafilarquitectes en tant que Architectes.

The House S2 has been designed as a summer residence for a couple with two children. It is a detached construction limited to one floor in compliance with the local urban planning regulations. Another starting condition is to respect the integrity of the pre-existing trees that are part of an extensive pine forest that already existed before the urbanization of the area.

photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula

It is located in the "Els Emperadors" sector in the municipality of l'Escala, province of Girona. The plot is located a few meters from the beach so the access road to the house is very busy in summer. Therefore, one of the premises of the project is to protect the privacy of the occupants, both when they are inside and outside the house. The structure of the house is defined by a system of 2.10 m high concrete walls that distribute the housing program and supports a roof of semicircular vaults cantilevered over the south façade. The upper finish is made of green vitrified tiles manufactured in La Bisbal (Girona).

photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula

The concrete walls were cast-in-place using wooden boards as formwork, which gives them a coarse, matte texture in contrast to the satin surface of the tiles. In the use of color and texture we seek to evoke the contrast between the trunks and the tops of the pine trees with the purpose of integrating the building in harmony with the landscape .The walls extend beyond the interior spaces generating two semicircular courtyards, one contained within the other, shaping two spaces of different scales that protect from the view of the street both the daytime use area and the bedrooms.

photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula

The functional program consists of a living-dining room and three bedrooms facing south and a kitchen and two bathrooms that, like the entrance hall and the entrance, face north. The building is completed with an additional space used as a storage-laundry room. The total constructed area is 204 m2.

photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula

Material Used:

1. Facade cladding- Architectural concrete. Wooden texture

2. Flooring- White marble Macael

3. Doors- DM white finished (hand made local carpenter)

4. Windows- Wood. Iroko natural color (hand made local carpenter)

5. Roofing- Green tiles from La Bisbal

6. Interior lighting-Linear Led 2700k

photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula
photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula
photo_credit Adrià Goula
Adrià Goula
Caption
Caption
Caption
Caption

 

Partagez ou ajoutez House S2 à vos collections
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Baño, cocina, cubiertaCeràmica Ferrés
Fiche technique du produit
Baño, cocina, cubierta
Venice House
prochain projet

Venice House

Maisons privées
Venice, Los Angeles, CA, USA - Construction terminée in 2016
Voir le projet