House in Uraga

House in Uraga

Architecte
note architects
Lieu
Yokosuka, Kanagawa, Japan | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Maisons privées
Hiroki Kawata

House in Uraga

note architects en tant que Architectes.

This is a project to renovate a room in old condominium in Uraga, which has been developing as a port town since ancient times. In a wall concrete structure building, concrete walls and beams cross the living space, which is a major constraint on changing the floor plan. Without denying the existence of this hard and heavy concrete, I thought about constructing a living space with a minimum of operations by utilizing it as a terrain.

photo_credit Hiroki Kawata
Hiroki Kawata

The rough floor plan was entrusted to the concrete wall, and low-height shina plywood furniture was placed under the beams to make up for the shortage. If furniture is placed independently of the beam, it becomes a "partition" that switches the space, and if it is placed along the beam, it becomes a "partition" that divides the space.

photo_credit Hiroki Kawata
Hiroki Kawata

As a result, the half of the room where the bearing wall does not cross becomes a large studio space that is gently partitioned, and the wind and light to pass through. On the other side, the other half separated by the bearing wall is automatically divided into private rooms, so sanitary and bedrooms are arranged. The large space is changed by floor steps, furniture, sleeve walls, etc. so as not to be redundant.

photo_credit Hiroki Kawata
Hiroki Kawata

Instead of the built-in storage, we created furniture that reminds us of where we are, creating a state where the entire small living space can be used. By inserting soft furniture against hard terrain, we are creating new terrain by sprinkling places with various personalities. We aimed to create an environment-like living space where people can live while reading the new terrain.

photo_credit Hiroki Kawata
Hiroki Kawata

If you consider the wall concrete structure as the environment and the texture of concrete as the finish, you can create a living space with a minimum of operations. Minimizing it will reduce the use of materials and will also reduce the discharge of waste materials during the next renovation. We believe that entrusting ourselves to the structure of the building will lead to the rationalization of the renovation of wall concrete structures.

Caption

Material Used:
1. Flooring: Acacia plywood flooring, vivid acacia UV amber, e-kenzai
2. Doors: Rawan Paint
3. Windows: Existing
4. Roofing: Existing
5. Interior lighting: Glass pendant light,Rikasan(sun), Rikashitu
6. Interior furniture: Steel legs, square pipe furniture legs, toolbox

Crédits de projet
Photographes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Acacia plywood flooring, vivid acacia UV ambere-KENZAI
Steel legs, square pipe furniture legstoolbox
Fiche technique du produit
Acacia plywood flooring, vivid acacia UV amber
Steel legs, square pipe furniture legs
by toolbox
Featured Projects
Latest Products
News