House in Godella
Milena Villalba

House in Godella

miniArquitectura en tant que Architectes.

We carried out this project with a great deal of finesse. Our goal was to respect andemphasize the nature of this traditional Valencian house. It was imperative to us to find a way to regain the longitudinal axis of the building and allow natural light to enter and flood the residence.

We connected the different spaces deliberately – both double-height and on the same floor – to create direct and indirect views of the beautiful outside.

The interplay of double heights and openings achieves natural cross-ventilation giving the house great comfort with minimal energy demand. The key to this project was to recover and restore the preexisting high-quality materials, integrate them into our design and introduce new natural elements creating a harmonious relationship. Playing with the classic line in the carpentry finishes to give a warm character to the whole.

 

Material Used :
1. Facade cladding: Painted stucco at the main façade andlime mortar for the back one.
2. Flooring: Reclaimed hydraulic tile. New hydraulic tile and timber porcelain floor.
3. Doors: White lacquered wood.
4. Windows: White lacquered metal carpentry with climalit glass.
5. Roofing: Recovered tile and new tiles for the new building. Inside we have timber beams for both original structure and new salon piece and wooden boards between metal joist for the new floor under the roof. 
6. Interior lighting: Led, Fontini switch.
7. Interior furniture: Ikea, Billiani.

House in Godella

Martin&Accino Arquitectos en tant que Architectes.

The project has been carried out with all the delicacy and respect that this type of traditional Valencian house asked of us. With the intervention we have tried to recover the longitudinal axis of the house and allow the entrance of light.In this search for light, we find a rich communication between spaces, both double height and on the same floor. In this way, from any point of the house you have views to the outside, both direct and crossed.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

The set of double heights and openings of holes achieve natural cross ventilation that gives the home great comfort and quality with minimal energy demand. An important point of the intervention has been to recover the noble materials of the preexistence, work with them and try to introduce new natural elements creating a harmonious relationship between them and at the same time playing with a classic line in the carpentry finishes to give a accommodative character to the ensemble.

photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba
photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba
photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba
photo_credit Milena Villalba
Milena Villalba

Material Used :
1. Facade cladding: Plaster
2. Flooring: Laminated wood
3. Doors: Wood
4. Windows: Aluminum
5. Roofing: Roof tile
6. Interior lighting: Led
7. Interior furniture: Billiani, fontini switch, jysk, ikea

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Interior furnitureBilliani srl
Interior furnitureIKEA
SwitchFONT BARCELONA & FONTINI
Fiche technique du produit
Interior furniture
Interior furniture
by IKEA
Featured Projects
Latest Products
News