House in bairro azul

House in bairro azul

Architecte
Nuno brandao costa
Lieu
Lisbon, Portugal | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Appartements
andré cepeda

House in bairro azul

Nuno brandao costa en tant que Architectes.

With the reconversion of a small apartment in a building from the 1920s, in Bairro Azul in Lisbon, the aim was, as far as possible, to make it ‘bigger’ and more functional.

photo_credit andré cepeda
andré cepeda

Without room to grow, we inverted the logic of distribution and placed the areas requiring a water supply in the most improbable places, to create depth and transparency in the house: the bathroom is in the central space, with a window on to the veranda from which the kitchen is accessed, transversally finishing off the apartment.

photo_credit andré cepeda
andré cepeda

These two functional areas now serve to diffuse light and fluidity in the space, with the other rooms gravitating around them. The finishes and details replicate some stylistic traces that are still recognised in the construction, now spatially outlined with greater flexibility and breadth.

photo_credit andré cepeda
andré cepeda

The house thus became ‘bigger’ without its area having increased, amplifying its luminosity, creating a spatial continuity made up of small details and outlines.

Caption
Caption
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News