Hospital da Luz Oeiras

Hospital da Luz Oeiras

Architecte
RISCO Architects
Lieu
Rua Coro de Santo Amaro de Oeiras, 2780 Oeiras, Portugal | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Hôpitaux
Fernando Guerra / FG+SG

Hospital da Luz Oeiras

RISCO Architects en tant que Architectes.

The extension of Oeiras Clinic and its transformation into Luz Hospital involved the construction of a new building on the plot of land adjacent to the existing building.

In addition to an overall reorganisation of the programme, the core theme when designing this project involved giving the new building an entirely different design to the existing one, whilst conferring a homogeneous image to the whole, an important aspect for the perception of the future hospital.

The new building houses the outpatients’ area, examinations, laboratory clinics and some common services such as administrative offices, staff dining room, cafeteria and esplanade.

This is a rectangular volume divided by two outdoor patios at either end, to break the monolithic nature of the building, making it lighter and indeed suggesting/hinting at two volumes mainly clad in shiny corrugated ceramic tiles.

Featured Projects
Latest Products
News