Holiland Lab Nanjing

Holiland Lab Nanjing

Architecte
Sò Studio
Lieu
WUYUe Plaza Nanjing, Jiangsu, China | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Laboratoires
Wen Studio

Holiland Lab Nanjing

Sò Studio en tant que Architectes.

When Sò Studio was approached by Holiland to propose a new spatial design for Holiland Lab that is different from the other lab space since its institution. Our design originates form the research on how to define a lab space under the catalog of retail design, and what makes a positive relationship between brand, interactive experience, and people within, while also address a fresh and appealing image for Holiland Lab Nanjing in the newly completed WUYUe Plaza.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

When designing Holiland Lab Nanjing, Sò Studio aspires to place an emphasis on the typology of “on-site” and “experiment” in design to simulate the process of an Astronomical Experiment. The interior has been planned in the circle of three fundamental stages endowed in a lab experiment, including “platform”, “crossing tube”, and “reverse space”, of which generate the space narrative flowed in our design to provide infinite possibilities for one’s exploration.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

In the meantime, a combination of varied color palette and materials was applied to punctuate the flexibility of food selling as well as consumer experience, aligned with Holiland Lab’s ideology of “probing into the relevance between food with dimension”.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

While in thinking of the interaction between space and people, the designer meticulously curate a store that encourages the visitors to have their own resonance with the space, in the end, to be part of the lab experiment, they are the participants also the observers.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Upon entering, one is welcomed into a laboratory that was inspired by Space Elevator Experiment - “a proposed planet-to-space transportation system - connecting Earth ot a platform 100,000 kilometers far away - via a shuttle elevator to transport supplies and people”. A range of customized furniture and the carefully arranged space circulation were employed to restore the experiment scene and provide a relax and unique lab experience. The first hint of the lab experiment is suggested to the individual by the doorknob shaped like an outer space transport capsule. Entered through, a simple dialogue between old and new elements are further emphasized by balancing combination of metallic gray background, yellow frames and wooden cabinets.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

The featured installations, which are composed of all the used materials in the space, provide the combined function of display and casual seating. LED installations on the wall display laser bar and code to stimulate the state of the materials being scanned and ready for delivery, from which the “journey of experimental experience” is about to start. Entering the central “tube”, the customers will be guided as like inspectors and experimenters observing the “experimental products” and “materials to be transported”. The products are placed in the refrigerated cabinets and display cases which look like containers and packing boxes arranged on both sides of the central path.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

Sò Studio custom-designed a series of furniture and facilities, the “floating” cabinet, “transport cart” cake wall, all kinds of “packing box”, cranes, pulley system, and ropes, which freely superimposed, scattered, and extended high and low over the space, forming different directions of transportation status. The experience of the space becomes multi-faceted by virtue of diverse lighting elements.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

The ceiling is corresponding with ground pavement, using the principle of multi-faceted reflection and mirror reflection to create a visual experience of reverse space and provide consumers a space with a unique sensory experience. The space slowly unravels with light. The dining booth looks like a container. Its bright colors invoke people’s conviviality and sense of participation. While eating or waiting in the dining booth, the customers feel like experimenters that waiting for transport.

photo_credit Wen Studio
Wen Studio

By channeling the scene and the visual impact of space experiment, we created an immersive journey both for retail and fast dining.  At the same time, the designer extends the “cross upside down” narrative to the boundary within user experience and interior design, enabling people to have their own connection with the brand and better understanding towards the innovation and practicality contained in Holiland Lab through meandering and observation in the space.

Caption
Caption
Caption

Team:
Design Concept: Cross Upside Down
Interior Design:Sò Studio
Website: sooostudio.com
Design Director: Yifan Wu, Mengjie Liu
Design Team: Junyao Li, Qiwei Wang

Material Used:
Lighting:Jin Haitang
Art painting - colorcasa; wood - LG; stainless steel - Tiqi Shanghai

Featured Projects
Latest Products
News