Hofmann House

Hofmann House

Architecte
Fran Silvestre Architects
Lieu
Valencia, Spain | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Maisons privées
Histoires par
Fran Silvestre Architects

Jung HQ
© Fernando Guerra | FG+SG
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
LightingAxolight
Toilet | Serie Inspira Round Roca
Sofa | Groundpiece Flexform
Dining room chairs | A Chair, Design by Fran Silvestre CAPDELL
FurnitureGANDIABLASCO
Glazing | Double-glazed tempered glass - Carp. Exterior | Openspace Dekovent

Fiche technique du produit
Toilet | Serie Inspira Round
Sofa | Groundpiece
Dining room chairs | A Chair, Design by Fran Silvestre
Furniture
Glazing | Double-glazed tempered glass - Carp. Exterior | Openspace

Hofmann House

Fran Silvestre Architects en tant que Architectes.

A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.


Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

               

 An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.


 These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.

  

The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.


A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.


Read story in EnglishEspañolItalianoDeutsch and Português

A special style of villa

Jung HQ en tant que Fabricants.

Fran Silvestre Arquitectos has completed a new villa with 350 m² of living space in a beautiful landscape in Valencia and with an extensive view of the sea. The two-storey Hofmann House consists of an extruded roof and a half rear wall out of which the house offers the full transparency to the garden. An extruded roof covering along the direction of the floor in the shape of a T is the framework that provides the space to be lived in.


The house lies on a green hill in an extended plot and is defined by a floating roof above a stone platform. The self-supporting roof consists of a horizontal and a vertical section that extend over the complete length of the property and protect the house both from the summer sun and the curious glances of the neighbours. The ground floor of the house is completely covered in glass, which eliminates the differentiation between inside and outside. This is increased even more by using white marble both inside the house and on the pool terrace in front of the house.


The living areas are on both sides of the extended floor plan and enjoy an extensive view with ceiling-height glazing on three sides of the building. A white, box-shaped enclosure between the living/dining area and the office holds the kitchen, bathrooms and bedrooms. This box-in-a-box design provides a private sphere and cleverly hides the structural supports for the roof. At the rear, low-level glazing made possible by the t-shaped cross-section of the roof protects the private sphere without reducing the natural lighting.


Fitting to this extraordinary design of the house, our classic JUNG LS 990 design was installed.

Read story in EnglishDeutsch and Italiano

Featured Projects
Latest Products
News