Godrej Oasis

Godrej Oasis

Architecte
DADA
Lieu
Sector 88A, Gurgaon, Haryana, India | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Appartements
Ranjan Sharma / Lightzone India
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Wooden FlooringPergo
Lighting Philips Lighting Signify
MetalJindal Steel & Power
TilesKajaria
GlassModiguard
TilesNITCO Tiles

Fiche technique du produit
Wooden Flooring
by Pergo
Tiles
by Kajaria
Glass
Tiles

Godrej Oasis

DADA en tant que Architectes.

The project is a 12,000 sqft clubhouse building for a high-density multi-family residential community in Gurgaon, India. The two storied compact clubhouse sits on a multilevel basement and yet offers a relaxing and well landscaped indoor - outdoor environment for the residents.

photo_credit Ranjan Sharma / Lightzone India
Ranjan Sharma / Lightzone India

The brief called for a amenity that would add offer something to all residents of all age groups. Other than lounge space, library,kids room, gym etc the club also has a expansive swimming pool, outdoor gym, rooftop green terrace, and an event lawn.

photo_credit Ranjan Sharma / Lightzone India
Ranjan Sharma / Lightzone India

The design is inspired by the tropical typology that intrinsically provides deep loggias, verandas, and terraces. A large part of these appendages face towards the west sun which allowed us to exaggerate the proportions of these elements thereby maximising shade and outdoor usage. This idea was taken to the upper level as well with the large hardwood clad parasol like roof forms creating generously shaded terrace.

photo_credit Ranjan Sharma / Lightzone India
Ranjan Sharma / Lightzone India

The swimming pool and reflective water body are strategically positioned at the edges of the appendages giving the illusion of the building as a floating civic pavilion. The proximity of the water sheet to the shaded seating areas not only helps cool the micro-climate but also creates a multi-sensory biophilic environment. With numerous residential towers tightly clustered around the clubhouse, the water-based landscape offers constantly shifting reflections for all to enjoy.

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News