Garden Conservatory

Garden Conservatory

Concepteur
LICHTVISION
Lieu
Seoul, South Korea | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Parcs/jardins
Roh Space

Garden Conservatory

LICHTVISION en tant que Concepteurs.

The architects designed this internal garden room on the top floor of the Hyundai Mokdong Department Store as a contemporary interpretation of the traditional green house, extending the external roof garden into the indoors. It is a space without fixed programme inviting customers and local residents to relax while bearing flexibility for potential future events. A series of green islands with lush planting are scattered around the space providing a calming and immersive experience. The feeling of sitting inside a greenhouse is enhanced by the back-lit pitched roof. Light levels and light quality for the green islands were carefully considered and selected to apply a biophilic design idea with additional focused plant-friendly LED lights above the planting.

photo_credit Roh Space
Roh Space

Team:

Lighting Design - Lichtvision Design

Architect - Casper Mueller Kneer

Photographer - Roh Space

photo_credit Roh Space
Roh Space

Materials Used:

Interior lighting - Surface mounted linear LED profile (behind the internal pitched roof- backlighting): Lluria NATURE10 + Star 19, 10W/m, LED 3000K, CRI 90+, IP20 Dali dimmable.

Suspended for plant support - Reggiani Cells Surface with custom suspension rod, 18W, finish in raw aluminium. LED 4000K, CRI 90+ Xicato

* Note: Fixture and LEDs were specified as performance specification. Final LED selection of Reggiani Cells was Luxeon.

photo_credit Roh Space
Roh Space
Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsReggiani Illuminazione
LightingLLURIA
Fiche technique du produit
Lighting
by LLURIA
Featured Projects
Latest Products
News