Gallery Gif

Gallery Gif

Lieu
Vladivostok, Russia | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Galeries d'art

GALLERY GIF

MIYAO en tant que Architectes d'intérieur.

GALLERY GIF | INTERIOR | BRANDING | ART | 89 SQ. M

A place creates meaning. The client wanted to reorganize a former cafe into a space where people can get acquainted with young local brands or present their own projects. Together with the customer, we conducted research and created the multi brand showroom called Gallery Gif — a place where principles of retail stores and exhibition spaces have been combined.

There was nothing left that resembled the previous venture: the floors, the ceiling, the walls and outdated utilities were completely dismantled. This project was implemented with a small budget and in a short time, and it helped us make quick decisions and quickly implement them. All work there went in parallel. So, we developed the interior design project, which set the general logical framework of semantic and visual concepts, and only after that we proceeded with branding along with the construction work.

Mobility was especially important in this project. The client wanted everything in the showroom to constantly change, renew and take different forms. Therefore, there was a lot of free space in the middle of the room to conduct presentations, lectures and master classes, or organize mobile exhibitions. People coming to such events can sit on a soft pedestal, which also has some space inside to hold their possessions.

Metal exhibition stands were placed around the perimeter of the showroom. Each of them was designed and manufactured specifically for each brand. The color identification of the stands was used to visually emphasize their differences from each other. In general, we decided to make the room monochrome, and use concrete, plaster and metal as the main materials, so the color designs of stands could look like separate art objects. It is also planned that the exhibition stands will be modified in the future, thus being used in a new perspective. Lighting is implemented with the help of spots on ceiling bars which also help to correctly set up light accents while changing the exhibition stands.

Minimalism in this project was expressed not only in general stylistic decisions, but also in the project implementation process itself. In a short time and with a minimum budget, we managed to create a place where new ideas could be born.

Crédits de projet
Architectes d'intérieur
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
all lightCentrsvet
Fiche technique du produit
all light
Featured Projects
Latest Products
News