Frastanz Hofen Education Centre

Frastanz Hofen Education Centre

Architecte
Pedevilla Architects
Lieu
Frastanz, Austria | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Pépinières

Écoles primaires
Gustav Willeit
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
LightingZumtobel Lighting Gmbh
MIREL
SwitchesJung HQ
Door/window handlesFSB
Exterior plasterSto AG
PlaymatsTukluk

Fiche technique du produit
Lighting
Switches
by Jung HQ
Door/window handles
by FSB
Exterior plaster
by Sto AG
Playmats
by Tukluk

All in One: Forward-thinking pedagogy in Frastanz, Vorarlberg

Pedevilla Architects en tant que Architectes.

The Frastanz-Hofen education centre was developed as a joint location for childcare, kindergarten and primary school. It develops from an existing school building, which was comprehensively refurbished but also improved functionally and structurally, with the school still in operation. The extension consists of four new wings that seamlessly connect to the existing building. As a result of the new overall shape of the building, quiet peripheral zones were created for individual learning clusters, while a central marketplace opens up in the centre as a place for meeting and exchange. In this space, children of all ages and parents can come together.

photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit

In addition to the school, kindergarten and childcare facilities, the education centre also includes sports rooms, workshops and several music spaces. Many of the rooms are also used by local clubs and the local community.

photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit

In the pedagogical concept, great importance was attached to optimising the transition from elementary to primary school. The building is designed to provide the most consistent and targeted pedagogy possible for children aged 1.5 to 10 years. Recurring shared spaces (marketplaces) are also seen as pedagogical nodes. Both children and pupils gather there, being able to re-group into their respective educational areas. Parents use these zones as social areas. A shared meeting space is available for the educators.

photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit

A natural and grounded choice of materials creates a down-to-earth and cosy atmosphere - a feeling of being at home. Thanks to their quality, the familiar, regional materials - such as hand-rubbed lime plaster with local aggregates, as well as untreated fir and maple wood - promote communal identification, thus achieving long-term social acceptance.

photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit
photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit
photo_credit Gustav Willeit
Gustav Willeit

Material Used :
1. Door/window handles: FSB1159
2. Lighting: Zumtobel MIREL
3. Switches: JUNG A-FLOW
4. Exterior plaster: STO
5. Playmats: Tukluk

Featured Projects
Latest Products
News