Firestation in Berendrecht

Firestation in Berendrecht

Architecte
BOVENBOUW
Lieu
Kruisweg, 2040 Berendrecht, Belgium | View Map
Année du projet
2014
Catégorie
Casernes de pompiers
Filip Dujardin

Firestation in Berendrecht

BOVENBOUW en tant que Architectes.

A new fire station north of Antwerp near the harbour. The site is triangularly shaped and surrounded by infrastructure on all sides. The design of the new fire station doesn’t want to have a formal resemblance with the nearby hangars, but is a synthesis of the general character of the building typology of the harbour. On top of the two utilitarian floors there is a domestic floor with a living room, kitchen, fitness, sleeping rooms and an outdoor sports field, arranged around a patio. The sports field, located on the corner of the building, is covered with a semi-transparent wooden panelling and therefore stays in contact with outside. An open staircase relates the domestic floor to the two lower floors. The offices become a transition between the living and the hard program; from which there is a visual relationship to the fire trucks and with the street. Within this transition zone the offices, dressing rooms and showers are located. Situated below is the garage and, along the service entrance, a bicycle storage and car park.

Crédits de projet
Architectes
Photographes
Autres
Architectes d'intérieur
Consultants
Entrepreneurs
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsHörmann KG Verkaufsgesellschaft
Fiche technique du produit
Featured Projects
Latest Products
News