FENLON HOUSE

FENLON HOUSE

Architecte
Martin Fenlon Architecture
Lieu
Hermon, Los Angeles, United States
Année du projet
2015
Catégorie
Maisons privées
Zach Lipp
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsCRL
FabricantsHansgrohe SE
FabricantsCaesarstone
FabricantsIKEA
FabricantsAkdo
FabricantsJT windows

Fiche technique du produit
Fabricants
by CRL
Fabricants
Fabricants
Fabricants
by IKEA
Fabricants
by Akdo
Fabricants

FENLON HOUSE

Martin Fenlon Architecture en tant que Architectes.

In the little-known neighborhood of Hermon, located just outside of downtown Los Angeles, a dilapidated 1920’s bungalow has undergone a major remodel, bringing new life to the old structure. The new addition to the front of the house forms a unique alliance with the remodeled existing house. This new frontispiece appears to be intimately nested within the older existing house, while maintaining a stark differentiation. The frontispiece has been clad in a clear cedar which contrasts the torched cedar that wraps the rest of the structure. The front addition integrates the house with the adjacent streetscape as it terraces down to the sidewalk and forms a long bench.


The original gabled porch roof was removed leaving a large triangular opening in the roof which has become a skylight, flooding the interior with natural light. The existing ceiling was removed to expose the original wooden roof structure. The new walnut and teak finishes throughout are similar in tone with this existing wood, blurring the distinction between old and new. The simple combination of the wood and white plaster throughout is reminiscent of California mission architecture.


The wood clad kitchen is embedded within the existing plaster-finished enclosure, forming a distinct space within a space that echoes the exterior relationship of old and new, while concealing economic Ikea cabinetry. A large window over the kitchen counter slides open, bringing the outdoors in while allowing use of the counter from the exterior. Other areas of the interior are punctuated by a series of built-ins that integrate everyday objects with the spaces they’re in.

Crédits de projet
New Aarhus School of Architecture
prochain projet

New Aarhus School of Architecture

Laboratoires
Aarhus, Denmark - Construction terminée in 2021
Voir le projet