Extra Room

Extra Room

Architecte
Studio 3Mark
Lieu
12100 Cuneo, Province of Cuneo, Italy | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Appartements
Oscar Bernelli

Extra Room

Studio 3Mark en tant que Architectes.

The aim of the project is to expand an apartment inside a small building built in the middle of the last century, in an outer district of Cuneo.

photo_credit Oscar Bernelli
Oscar Bernelli

Before the intervention the apartment was connected to a large garden through an uncovered and free terrace on three sides, which was closed by a new volume to create an extra room which will be used by the whole family to make the everyday life more comfortable .

photo_credit Oscar Bernelli
Oscar Bernelli

The extension makes an extra living space to the house, a living area to sit or rest, opening the apartment to the garden thanks to the large window to the west and the new covered terrace to the south.

photo_credit Oscar Bernelli
Oscar Bernelli

The space is split on two different levels because we wanted to widen the surface towards the garden while keeping track of the old terrace, so that the extension create a bench flush with the floor that can be used to sit and look at the skyline of Cuneo, as well as give the possibility to direct access to the garden from the new room.

photo_credit Oscar Bernelli
Oscar Bernelli

The new volume is a white prism, white plastered walls and light gray sheet metal roof, on which the black sheet inlays that frame the windows and which, in addition to protecting them, in the case of the large window also has a double function as a step to go down to the garden and as a bench to sit on.

Caption
Caption
Caption
Caption

 

Partagez ou ajoutez Extra Room à vos collections
Crédits de projet
Architectes
Photographes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsMoroso
FabricantsVitra.
Fiche technique du produit
Fabricants
Little Albert, small armchair by Moroso
Fabricants
Eames Elephant by Vitra.
HOUSE | CASA EN GORGOS
prochain projet

HOUSE | CASA EN GORGOS

Appartements
Valencia, Spain - Construction terminée in 2021
Voir le projet