Expansion of offices and industrial building

Expansion of offices and industrial building

Architecte
Araiz Floristán Arquitectos
Lieu
Puente la Reina, Navarre, Spain | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Bureaux
Pedro Pegenaute
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FlooringBaldocer
WindowsCortizo
Facade claddingLA PALOMA CERÁMICA Y GRES, S.L.
Interior lightingLaser Iluminación
DoorsPremo
GlazingSaint-Gobain Glass HQ

Fiche technique du produit
Flooring
Windows
by Cortizo
Interior lighting
Doors
by Premo

Expansion of offices and industrial building

Araiz Floristán Arquitectos en tant que Architectes.

The project comprises the extension of the production and office space on the south front of the existing Schneider Electric facilities in Puente la Reina, Navarre.For this purpose, a ground and first floor building was designed, in continuity with the alignment of the existing office building.It is designed based on a reticulated structure that modulates the location of posts and arranges the different spaces planned.

photo_credit Pedro Pegenaute
Pedro Pegenaute

Through small forward and backward movements, the different volumes seek a relationship with the alignments of the pre-existing buildings and resolve the meeting spaces with them. The design of the section allows to establish the levels of the floor slabs, providing the free heights necessary for each space without altering the overall volume.Access occurs through a setback that forms a small square in the connection of the old and new building, which in turn allows the integration of a pre-existing red maple.

photo_credit Pedro Pegenaute
Pedro Pegenaute

The ground floor integrates the lobby, with a double height, connects the building with the pre-existing training room and provides access to the industrial area. It also includes offices linked to production and a multi-purpose industrial space, connected to the existing one.

photo_credit Pedro Pegenaute
Pedro Pegenaute

The first floor houses common areas for socialising, as well as an extension of the offices, in an open format, flanked at the east and west ends by a discreet programme of closed spaces, which in turn are designed glazed towards the central open-plan office space. At the confluence with the old office building there is a relational space, in which the toilets are also located.Between the old industrial building and the open-plan office volume, a linear courtyard is created, which ensures homogeneous lighting through all the facades of the new office volume.

photo_credit Pedro Pegenaute
Pedro Pegenaute

In terms of materials and textures, the aim is to integrate the new building into its context. To this end, solutions already existing in the environment are used (facing brick, concrete, sheet metal, glazing), updated in terms of constructive configuration and performance values.

Caption

Material Used:

1. Facade cladding- La Paloma

2. Flooring- Baldocer

3. Doors-Premo

4. Windows- Cortizo

5. Glazing- St. Gobain

6. Roofing- Viguetas Navarra

7. Interior lighting- Laser Iluminación

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News