EXHIBIT HOUSE

EXHIBIT HOUSE

Architecte
Stukel Architecture
Lieu
Bellevue Hill NSW, Australia | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Maisons privées
Simon Whitbread

EXHIBIT HOUSE

Stukel Architecture en tant que Architectes.

The interiors of this mid-1960s building have been transformed into a sensual place of residence where one can live amongst their private art collection, luxury home meets gallery – Exhibit House.

 

What was the brief?

Restoring the existing fabric of the original mid-1960s architect’s design, removing any subsequent renovations and introduced an innovative contemporary intervention.

 

What were the key challenges?

The challenge for this project was to increase cross-ventilation and reduce glare.

 

What were the solutions?

The challenges were solved through the attachment of shade structures, reopening pre-existing hit and miss brick fenestrations and adding operable skylights. The northern fixed awning was devised through algorithmic design processes to balance connection with the sky and solar shading with the triangular motif following the 45deg geometry of the original building.

 

Key products used:

Flooring from Tongue n Groove. Tiles from Surface Gallery.

 

Who are the clients and what's interesting about them?

The client is an art dealer and has an extensive and eclectic art collection which was to be on display to be enjoyed daily.

 

How is the project unique?

The interior design has borrowed elements more readily found in small commercial galleries, as the home is often used for hosting small cultural gatherings. The strong central axis of the main spaces has been enhanced with symmetrically arranged track lighting, brass surfaces, steel framed glazed partitions and deep wall reveals, creating what feels like a semi-public spaces, the classic gallery enfilade. This rigid composition is counterpointed by the rich and eclectic art pieces and furniture arranged throughout the home.

 

What are the sustainability features?

Increasing solar shading and cross ventilation has reduced the reliance on air conditioning no a well sited coastal property.

Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
Lighting designerAxolight
Fiche technique du produit
Lighting designer
Featured Projects
Latest Products
News