Estilo Showroom

Estilo Showroom

Architecte
Sergio Rojo
Lieu
Logroño, Spain | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Salles d'exposition
Josema Cutillas
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FurnitureActiu
TNK Flex, BEND | Side table
FurnitureVitra.
Panton Chair, Grand Repos, Physix, DSW, EA 103, EA 116, ALCOVE PLUME THREE-SEATER, NOGUCHI COFFEE TABLE
ChairsArtek
Chair N65, 42 “SMALL PAIMIO”, 400 "TANK", KAARI | Writing desk
FurnitureSancal
Bedside tableNovamobili
Easy System, VELVET | Sofa, ORIGIN, GIRO-GIRO SYSTEM, VICO
Flooring - Planet Tiles2TEC2
Planet

Fiche technique du produit
Furniture
TNK Flex, BEND | Side table by Actiu
Furniture
Panton Chair, Grand Repos, Physix, DSW, EA 103, EA 116, ALCOVE PLUME THREE-SEATER, NOGUCHI COFFEE TABLE by Vitra.
Chairs
Chair N65, 42 “SMALL PAIMIO”, 400 "TANK", KAARI | Writing desk by Artek
Furniture
Air by Sancal
Bedside table
Easy System, VELVET | Sofa, ORIGIN, GIRO-GIRO SYSTEM, VICO by Novamobili
Flooring - Planet Tiles
Planet by 2TEC2

Estilo Showroom

Sergio Rojo en tant que Architectes.

With a hybrid purpose of accommodate different uses under a new architectural topography, the Intermodal Station of Logroño is erected in the south of the city (Finalist of FAD awards in its 2012 edition). We are facing this time a new micro-city -identified as mega form by Kenneth Frampton- that responds to an intense research that Ábalos - Sentkiewicz studio has been developing for years, on the entropy of urban landscaping and the appropriateness of tall buildings.

 

The irruption of this new urban topography is materialized through a large hill-shaped roof that supports a urban garden on its top and shelter all the uses of the program under its underside: train and bus station, parking, cafeteria, retail, garden, etc.


The commission this time was to install a showroom for office and contract furnishing under the cover of this land form building : the under croft of the massive roof scape modeled through a three-dimensional assembly of triangular aluminum sheet panels, which turns out to be a reflection of the geometrical forms of the garden. A space with no walls or facades, defined only by the floor and a fractal ceiling.


The picturesqueness and the sculptural strength of this new topography, led us irremediably to think about our project looking up. We set out to replicate that reflection between garden and cover, between upper and back side of leaf, repeating it again but this time on the floor.


The result is a kind of specular relationship between the showroom and the great green roof scape.


The needs program is developed in two plants. The ground floor contains 400 m² of exhibition, offices, and different spaces whose flexibility allows them to be used as co-working, training rooms or meetings. There is also a catering room that serves as support for events. On the upper floor, there are the chairman offices and an interior terrace that turns its views over the exhibition. It is on this floor where the visitor is offered the experimentation of various sensations; like the tension of feeling close to the fractal ceiling, contemplating from the height the cosmopolitan flow of the people in the Inter modal or shutting oneself up in one of the offices that appropriates the ceiling for itself.


As Stan Allen says, "The nature that is recalled is not so much the biological as geological: the language of caves, quarries, or crystals.[...] " For this reason we immerse ourselves fully in this crystallographic context and in the allusion of this project to the idea of ​​grotto as an element that opens up to the city. It is an operation of architectural surgery: Adopt the language that the megaform proposes, aspiring to make it appear that our showroom was always there.


Material Used:

1. Partitions by Dynamobel

2. Lamps by Guerra Iluminación

3. Flooring by 2tec2

4. Electrical and connection devices: Jung

Furniture by

5. Vitra

6. Actiu

7. Dynamobel

8. Sancal

9 Casina

10. Inclass

11. Herman Miller

12. Artek...

Crédits de projet
Architectes
HTL Bau & Design
prochain projet

HTL Bau & Design

Écoles primaires
Innsbruck, Austria - Construction terminée in 2021
Voir le projet