Escritório UBK

Escritório UBK

Architecte
Schuchovski Arquitetura
Lieu
Curitiba, State of Paraná, Brazil | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Bureaux
Eduardo Macarios

Escritório UBK

Schuchovski Arquitetura en tant que Architectes.

For this corporate project, developed on 250 m², we transformed a broad atmosphere - intended for only two partners and five employees - in a truly warm and welcoming space. The use of wood, the choice of powerful works of art and exemplaries of design furniture (such as Vitra armchairs and Tom Dixon lighting) collaborate in creating such an atmosphere. The project is also characterized by a clean and pure concept, in the essence of minimalism, yet extremely refined with the use of marble and metals.

 

What was the brief?

The family business was looking for a corporate project that would escape the standard office concept - instead, they wanted to feel at home. The integration of spaces with a minimalist, contemporary and sophisticated essence were other key elements, for clients with close ties to art and design.

 

What were the key challenges?

The area was characterized by being extremely big (250 m²). It had no partitions and it was meant for a small team (two members and five employees). Our main challenge was to create a plan with circulations and defined uses, without wasted areas, meeting the customers' desire for a warm and welcoming space.

 

What were the solutions?

We came up with a cozy project through many living areas, works of art, wooden floors and carpets. The result is a welcoming atmosphere. The partners’ office, for example, is integrated by a living room in which they can entertain clients or have moments of their own.


To eliminate the traditional look of a corporate project, our office invested in integrating environments: in the staff area, the partitions are made of glass and have inter-glass blinds that allow integration or privacy.


Also, to equate the plant's amplitude with the small number of employees, we defined innovative uses for all areas: from a pleasant interaction area to a very spacious pantry, a sophisticated meeting room and a comfortable reception area.

Featured Projects
Latest Products
News