Endless Runway—DOUBLE BOO boutique store

Endless Runway—DOUBLE BOO boutique store

Architecte
Atelier Tree
Lieu
1st Floor, 3.3 Building, No. 33 Sanlitun Road, Chaoyang District, Beijing, China | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Magasins

Salles d'exposition
BoLv

Endless Runway—DOUBLE BOO boutique collection store

Atelier Tree en tant que Architectes.

It has always been on the site. We discovered her through on-site experience and gradually discovered its appearance through analysis and research.

Atelier Tree has completed the DOUBLE BOO brand boutique collection store. The design concept combines the brand's clothing display dream and the space characteristics of the place. The ribbon-shaped Mobius ring wraps around the two architectural structural columns in the center of the site. It has evolved into an important part of the walls and ceilings in the space, becoming the main body of space construction and the basis of display props.

photo_credit BoLv
BoLv

Faced with structural elements that are regarded as adversely affected, Atelier Tree establishes a natural and harmonious connection between new objects and existing things, and guides the new spatial system to poetic existence-a never-ending catwalk show , An endless stretch of clothing dreams.

photo_credit BoLv
BoLv

Supporting the formation of this romantic imagination is the meticulous research and practical care of commercial behavior, sales demand, product characteristics, human scale, shopping experience, and material construction in the design process. AtelierTree attaches great importance to the established needs of space types, and hopes to break the conventional mode of satisfying needs, and try to build a new space model with more caring experience. Practice has proved that this construction has positively affected the success of commercial activities.

photo_credit BoLv
BoLv

The rectangular site faces the corridor on four sides, one of the short sides faces the mall atrium. We use glass walls to make the two sides facing the entrance of the lobby fully transparent so that customers entering the mall can directly and easily find the shop. The other two surfaces are used as the background, unified with the micro cement art paint material consistent with the ground.

The dynamic and vivid inner ∞-shaped metal volume appears through the glass wall.The partial opening of the arc-shaped partition and the shielding of the circular volume are combined to guide people into the shops.The moving line is naturally arranged along the ∞ shape, and the customer walks from the outside of the ∞-shaped space device into the interior, travels along the flow of the curved interface, naturally passes through the two rings, and then goes from the inside of the ∞-shaped space device to the outside.

photo_credit BoLv
BoLv

Clothes rails and display racks of sufficient length are set up on the moving line to adapt to the partition display of different types of clothing. Centralized fitting rooms, cashier areas and warehouses ensure the convenience of service activities and facilitate purchases.

The ceiling is cut along the projection shape of the outer contour of the ∞-shaped device. The white plane on the outside encloses the suspended ceiling, and the inside black ceiling is open.The dividing line echoes the tension of the Mobius ring curve in space, and also defines the deep sky of the universe.

photo_credit BoLv
BoLv

The Mobius ring-shaped device is constructed with parallel metal plate curved surfaces, using vertical metal plates between gaps to weld multiple curved panels into a whole. The entire metal frame transfers most of the load to the ground, relying on the rigidity of the frame itself to support the gradually rising part, and using booms to share the load of the metal frame on the ceiling. Weighing the economic efficiency and the difficulty of processing and installation, the final choice of 5mm thick aluminum plate basically realized the balance between the rigidity of its own support and its own load.

photo_credit BoLv
BoLv

The main metal plate materials are cut, rolled and pressed in the factory, and welded and assembled on site. The AtelierTree team provided more sufficient design data to help the implementation of material processing and installation. The large amount of data and the precise installation requirements of curved shapes still test the construction team of this small commercial project. Fortunately, with the trust and support of the client and the construction team, the endless runway was successfully presented. It may not belong to the perfect curve of God, but this intertwined creation of romance and reason creates a sculptural and artistic spatial tension for the DOUBLE BOO collection store, and also brings more exploration and imagination to the shopping experience.

photo_credit BoLv
BoLv

AtelierTree believes that every site has a strange seed buried, and we are more willing to help it break the ground and grow it into a system belonging to this place. Absorb the nourishment of brand spirit and imagination, and open the flower of praise that is confident, sincere, and yearning for the future.

photo_credit BoLv
BoLv
photo_credit BoLv
BoLv
photo_credit BoLv
BoLv
Caption
Caption

Materials Used: 
Fluorocarbon sprayed aluminum plate, Micro-cement art paint, Stainless steel plate

Featured Projects
Latest Products
News