DOE Store Upper Hills

DOE Store Upper Hills

Architecte
B.L.U.E. Architecture
Lieu
Shenzhen, Guangdong Province, China | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Magasins
Xia Zhi

DOE Store Upper Hills

B.L.U.E. Architecture en tant que Architectes.

The new DOE Store is located in UpperHills, a hillside commercial center in Futian District in Shenzhen. The original concept of the project is to lead nature into interior space. Based on the concept, the design develops different dialogues between the store and the exterior space. The continuous metal floor covered from exterior to interior creates connection between the store and the street. And the open facade design of the store not only shares its interior space with the city, but also welcomes the scene from the street.

 

Different functional spaces like cafe, retail area and rest area are designed as boxes with different sizes. When people are walking in the store, they will get richer experience like walking on the street than just being indoors. The application of different materials such as metal, wood and brick not only reflects the richness and the embracement of city life, but also reflects DOE Culture. The display area for a product line and the rest area are surrounded by the stairs which are made by old woods.

 

The rough feeling of the material not only improves the relaxing atmosphere for communication, but also reflects the spirit of uniqueness from street culture. The showcases made by rusty steel and acrylic break the boundary of the "boxes" with their more open design. The "rotating box" in the center of the store is a focal point which attracts customers to go inside. The new DOE Store on the hillside connects its interior space with the city environment. Meanwhile, the street atmosphere is well applied in the modern interior space. And the combination of them provides customers with richer experience.

Featured Projects
Latest Products
News