Detached House in Cala Canyet

Detached House in Cala Canyet

Architecte
anna podio arquitectura
Lieu
Santa Cristina d'Aro, Spain | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Maisons privées
Jordi Miralles
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Small TablesSTUA
Onda stool, Eclipse
ArmchairFlexform
StoolB&B Italia
ToiletDuravit
Small LampSanta & Cole
FaucetsFantini

Fiche technique du produit
Small Tables
Onda stool, Eclipse by STUA
Stool
Toilet
Faucets

Detached House in Cala Canyet

anna podio arquitectura en tant que Architectes.

An isolated house located in a small residential area of the coastal road linking SantFeliu de Guíxols with Tossa de Mar.  The project consisted in designing a building that worked as a shelter from the North winds and also faced the open sea.

Distributed on 2 floors, the arrangement of the three open blocks from east to west in a 180 degree orientation over the Mediterranean Sea allows its occupants to contemplate the course of the sun from sunrise to sunset.

The infinite pool, of small dimensions, intends to bring the sea into the building giving it a piece of the Mediterranean halfway between the living room and the kitchen.

The lower level floor, with three underground facades, provides the rooms that benefit from the thermal inertia.

The original site, with a steep slope towards the sea, represented a constructive challenge when seating the building and integrating it into the landscape. Avoiding earth movements and environmental impact was a challenge, and at the same time the most rewarding part of the project.

The garden was designed with ground cover, aromatic & shrubby plants, as well as native trees. We believed this would, in the near future, facilitate the coexistence with the environment.

Natural limestone and a large format of porcelain tiles make up the façade cladding. The first one, white stone, was placed on the upper floor to play with volumes and light. The second, black ceramic, covered the ground floor, giving it lightness and merging it with the soil and vegetation.

Energy efficiency was achieved with orientation, cross ventilation between different levels, home automation systems and solar energy. LED lighting also has played an important role, both inside and outside, along with the aluminum joinery with very low emissivity glass and sun protection systems.

 

Material Used :
BATHROOMS & CLADDINGS:
Interior House Flooring:
• Brand: Eiffelgres
• Model: Pietra di Brera

EXTERIOR CLADDING (BLACK FACADE)
Porcelain 3mm
• Brand: Levantina
• Model: Vulcano - large format

COURTESY BATHROOM (No photographs of ground floor)
• Washbasin: from Alape
• Faucets: Isystick from Zucchetti
• Accessories: from Cosmic
• Toilet: Darling New from Duravit

MAIN BATHROOM
• Cabinet & Sink: Shape from Falper
• Faucets: Milano from Fantini
• Toilet: Darling New from Duravit
• Shower Channel: from Tece
• Airmchair Snake fromPoliform(in main room)

PABORDIA GIRONA
FURNITURE
• Armchair: Flexform / Morgan
• Chair: Carl Hansen / CH 24
• Rug: Design Carpet
• Small Tables: Stua / Eclipse
• Stool: Maxalto /
• Stool:Stua / Onda
• Small Lamp: Santa & Cole / Cestita
• Bedspread: design Pabordia
• Chair: GandiaBlasco
• Stool: B&B / piel de potro/ Pyllon

BRUCS. HOME DECORATION
ATREZZO
• Silverware: White Wok 24 pcs
• Candle holder: Black wire
• Candle holder: crystal globe
• Seating in white cotton, Pere Arara
• White ceramic vases. Set of three

ART CUINA
KITCHEN
• Brand: Metodo
• Model: 600 Lacado Blanco Con PerfilGolaInox

Ango Home Studio
prochain projet

Ango Home Studio

Paysage résidentiel
8 Phahonyothin Road, Samsen Nai, Phaya Thai, Bangkok, Thailand - Construction terminée in 2019
Voir le projet