DesignInc Adelaide Studio

DesignInc Adelaide Studio

Architecte
DesignInc
Lieu
Adelaide SA, Australia | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Bureaux
Sam Noonan
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
CarpetInterface
Step It Up Azure
World Woven
Thin BrickAustral Bricks
La Paloma brick
Decorated MDFLAMINEX
Black AbsoluteMatte
Pendantnau design
Jolly lighting double rod pendant
Decorative surfacePolytec
Notaio Walnut Woodmatt
ChairSkeehan
Hoshi armchair

Fiche technique du produit
Carpet
World Woven, Step It Up Azure by Interface
Thin Brick
La Paloma brick by Austral Bricks
Decorated MDF
Black AbsoluteMatte by LAMINEX
Pendant
Jolly lighting double rod pendant by nau design
Decorative surface
Notaio Walnut Woodmatt by Polytec
Chair
Hoshi armchair by Skeehan

DesignInc Adelaide Studio

DesignInc en tant que Architectes.

With the growth of the DesignInc Adelaide team, the demand for a variety of different working spaces led them to reimagine how they would work in a larger studio. When an opportunity to relocate to a bigger tenancy presented, they designed a unique studio environment tailored to their collaborative way of working. The new studio is designed for multi-purpose use with embedded flexibility responsive to evolving work practices that support creativity and teamwork. The exposed building services provide an ongoing learning tool for graduates. The aesthetic and ergonomic details enhance the functional design and reflect the values of the people and practice.

photo_credit Sam Noonan
Sam Noonan

What were the key challenges?

In designing a new studio, DesignInc Adelaide began by challenging their thinking in how they use space. They considered areas that add the most value to daily activities, identified zones underutilised in their existing fitout and generated discussions about how the built environment could improve creativity and interactions within the studio. They proposed that the activities of the studio should be front and centre, showcasing the way they work. During all stages of the project, the design team celebrated the process of design and hands-on learning by workshopping ideas and displaying concepts for comment. Proximity to the new space provided an opportunity to use the project as a teaching tool for graduates during construction.

photo_credit Sam Noonan
Sam Noonan

What were the solutions?

The traditional reception was reduced to a compact service desk and the working space was enlarged to include collaboration benches and a purpose-built virtual reality suite. Generous natural light filters through the full height glazing that spans the open-plan work area. Air purifying plants are dispersed throughout active work and collaborative areas. Quiet spaces and flexible furniture in breakaway spaces enable people to step away from their desks. A large kitchen, social space and a staff entry with lockers service the team.

photo_credit Sam Noonan
Sam Noonan

What are the sustainability features?

DesignInc Adelaide is committed to the reduction of waste through ongoing monitoring, education and the implementation of best practice within their studio. The fabric of the new studio incorporates materials that have recycled content and the existing air conditioning system and fire services were adaptively reused. They have considered the reduction of waste to landfill through dedicated recycling systems for paper, commingled, soft plastics and organics. Energy conservation has been achieved through programmed and motion-sensing LED lighting.

photo_credit Sam Noonan
Sam Noonan

DesignInc Adelaide believes that the challenge of maintaining and improving their current level of environmental management and wellbeing requires a commitment to ongoing education and improvement. The new studio provides the opportunity to test the space as end-users and refine the design of sustainable workplaces.

photo_credit Sam Noonan
Sam Noonan
Partagez ou ajoutez DesignInc Adelaide Studio à vos collections
Crédits de projet
Architectes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
HOUSE | CASA EN GORGOS
prochain projet

HOUSE | CASA EN GORGOS

Appartements
Valencia, Spain - Construction terminée in 2021
Voir le projet