D'Arclight

D'Arclight

Architecte
RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS STUDIO
Lieu
India | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Magasins
Vibhor Yadav

D'Arclight

RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS STUDIO en tant que Architectes.

Launching Renesa Architecture Design Interiors's latest product entry into the Retail store therapy with D'Arclight for DBEL Studio, India's first Light-Art gallery displaying luxury lighting solutions, high-end designs specially curated to enhance the quality of architectural and design spaces. Renesa Architecture Design Interiors has come with an interesting ideology to curate the aesthetics of modern decorative lighting via artistic volumetric punctures and partitioned zones and at the same time fuse the art culture in the backdrop of these arched flowing spaces and create the first experience of dipping lights into art and architecture via this gallery.


Abstract-

The Light-Art Gallery/ DBEL Studio works on the concept of creating focal points within the sculpturesque flowing volumes in the gallery arena. The ideology of commanding the monolithic curves as per the design and placement of the lights was to initially conceal the heavy structural members at the site as well as provide a design harmony to the viewers path of the latest lighting and art design trends at offer .


Design Scheme- 

Entering the gallery through an opening in the monolithic facade, the arch like curves continue to the interior and gently merge into a clean white space for exhibiting the lights via the artworks. The open areas in the gallery offer a wide space for themed lighting exhibition, while the gently curved partitions draw people into the space and guides them naturally further into the other various light gallery.


The solid expression of the exterior section continually merges with a carved out interior and increases the sculptural appearance of the interior section of this gallery. Multiple arches altering in size and orientation create a continuous, gentle curve which becomes a sculptural interpretation of the sculpturesque lighting with the paintings exhibited in the background gallery arena.


Within the arches, the entrance sculpture inhabits an information desk, an experiential room and the main circulation staircase, which guides visitors to the basement with a lighting arena gallery while screening the employees official area on the other hand.


The idea was simple , to create the right blend of art and architecture with the overlapping of the customizable light design solutions and provide an overwhelming artistic experience to the viewers and the buyers.


Featured Projects
Latest Products
News