Dakar Sow

Dakar Sow

Architecte
SAOTA
Lieu
Dakar, Senegal
Année du projet
2011
Catégorie
Maisons privées

Dakar Sow

SAOTA en tant que Architectes.

The ground floor of the house, designed to facilitate seamless indoor and outdoor living and entertainment, is arranged in an L shape around the pool, the pool terrace and the garden. The formal Living and Dining spaces cantilever over the cliff and hang over the Atlantic Ocean enjoying panoramic sea views as well as views back to the house. The Kitchen made up of a so called ‘American’ or open kitchen and a separate traditional kitchen as well as the garage and staff facilities run along the east west axis and along the northern side of the boundary. From the Entrance one moves past the sculptural circular stair to the Entertainment Room and the double volume Family Lounge which connects up with a floating stair to the upper level Pyjama Lounge. The Main and the two children’s bedrooms are placed on this upper level.


‘The huge overhanging roof which projects over the upper level and the outdoor Living level creates a dramatic double volume outdoor space and gives the entire home a sense of unity’ says partner Stefan Antoni.


One of the features of the house is the spiral staircase, clad in stainless steel, while the treads are clad in white granite. To add to the sense of continuity between the levels the 20mm in diameter stainless steel rods run from the first floor handrail to the lower ground floor, thus making the stairwell look like a sculptural steel cylinder. A skylight above the stairwell as well as floor to ceiling glazing in the lounges adds to the sense of transparency.


The Main Bedroom Suite opens up onto a large terrace which is the roof of the more formal living wing of the house and the element which projects over to the ocean. The Main Bathroom opens into a private garden and outdoor shower situated over the garages.


The study / office sits in a separate block and is joined to the main house by a hallway running along the spine of the building. Under the study/office is a separate fully contained guest room, alongside which is a private gym and reflecting pond.

Crédits de projet
Architectes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsArper SPA
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News