Cyrela by Pininfarina

Cyrela by Pininfarina

Concepteur
PININFARINA
Lieu
São Paulo, State of São Paulo, Brazil | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Appartements
© 2018 Ana Mello

Cyrela by Pininfarina

PININFARINA en tant que Concepteurs.

Cyrela by Pininfarina marks Pininfarina’s first residential and architectural project in Latin America. Located in the prestigious Faria Lima district in São Paulo, the 23-story multi-residential tower boasts 92 luxury pied-à-terre apartments designed for functionality, each with a large balcony that curves out from the facade to maximize square footage and bring the outside in.

photo_credit © 2018 Ana Mello
© 2018 Ana Mello

When conceptualizing the façade, the design team found inspiration in curves and shapes that convey movement–characteristics of Pininfarina’s signature style and automotive heritage that also translate into the evolution of a great metropolis. Partnering with Brazilian property developer Cyrela, the exterior architecture features sleek, modern curves designed to feel as if the building was sculpted by the wind, emulating fluidity and movement.

photo_credit © 2018 Ana Mello
© 2018 Ana Mello

As a key entry and exit-point to the building, the garage creates the illusion of a luminous cave, outlined with yellow lines to guide residents to their designated parking spots. This unique design reiterates Pininfarina’s commitment to ensuring that every design experience is a special one.

photo_credit © 2018 Ana Mello
© 2018 Ana Mello

The lobby and common areas exude comfort, coziness and understated luxury. Giving credence to the notion that ‘you can’t make a first impression twice,’ special attention was paid to all common areas, addressing the spiritual, physical and social needs of residents.

photo_credit © 2018 Ana Mello
© 2018 Ana Mello

Full amenities spaces include an outdoor swimming pool, state-of-the-art fitness center, spa, lounge area and event/dining hall, reflecting Cyrela by Pininfarina’s prioritization of generosity in design and creating spaces that address the ‘whole’ resident. 

photo_credit © 2018 Ana Mello
© 2018 Ana Mello
Featured Projects
Latest Products
News