CRV COVARRUBIAS

CRV COVARRUBIAS

Architecte
BUHO ARQUITECTOS
Lieu
Covarrubias, Spain | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Centres d'information
Javier Sánchez

CRV COVARRUBIAS

BUHO ARQUITECTOS en tant que Architectes.

The Covarrubias City Council intends to install the Visitor Reception Center in the old school building. Due to the reduced budget (200 euros per square meter), a minimum intervention was chosen: the structure, the facades and the roof were maintained, and only the interior and the entrances were reformed. For this, all the interior partitions are eliminated and the impressive interior basilica space is recovered. An empty room to carry out all kinds of activities related to tourism and culture. 

Caption

The main façade is stripped from the inside, leaving the brick exposed to breathe, and the opposite façade is dressed with a paneling of OSB board and translucent polycarbonate. Some doors allow access to the small rooms at the back.

Caption

Natural and artificial lighting is studied so that each type of light correctly accompanies each activity: concerts, exhibitions, talks, wine tastings ... The south-facing windows are closed with simple steel carpentry, which allow to obtain great views of the town and provide a great contrast of light and shadow on the polished concrete floor. Polycarbonate doors and paneling are backlit for ambient light at night. Hanging lamps provide general lighting. 

Caption

Finally, access from the outdoor car park is marked with a large lintel made with reused steel plates from a nearby agricultural scale. The same flats are used to build the new access staircase, which contrasts with the façade. They are read as two superimposed objects, clearly differentiated.

Caption
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsBERZAL BRICOMADERAS
IsolatingIsover
POLICARBONATOResopal GmbH
Fiche technique du produit
Fabricants
Isolating
by Isover
POLICARBONATO
Featured Projects
Latest Products
News