Confidential Office Modernization

Confidential Office Modernization

Architecte
dpai architecture inc
Lieu
St. Catharines, ON, Canada | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Bureaux
Naomi Finlay
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Resilient FloorsForbo Flooring Systems
Marmoleum Linear, Marmoleum Striato
Reception Interior lighting Artemide
Phone BoothFramery
Workstation furnitureSteelcase
QiVi, Think® chair, BIVI, Migration Table, Brody, Mineral chair, Sidewalk
Sofa & Kinetic stoolsTurnstone
Campfire, Bivi, Campfire Paper Table, Buoy, Alight
Visitor ChairsBLU DOT
Clutch, Branch

Fiche technique du produit
Resilient Floors
Reception Interior lighting
Phone Booth
Workstation furniture
QiVi, Think® chair, BIVI, Migration Table, Brody, Mineral chair, Sidewalk by Steelcase
Sofa & Kinetic stools
Campfire, Bivi, Campfire Paper Table, Buoy, Alight by Turnstone
Visitor Chairs
Clutch, Branch by BLU DOT

Confidential Office Modernization

dpai architecture inc en tant que Architectes.

DPAI was engaged by a confidential Fortune 500 company to modernize their offices located in St. Catharines, Canada.The rapid growth of this global corporation called for a new modern facility that reinforced their innovative and strategic position in the marketplace. DPAI helped to synthesize their teams into a centralized location that would exemplify their shared values.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

Covering two large irregular shaped floors, the 60,000sf innovative workspace is located in the heart of downtown St. Catharines; its inhabitants injecting life and revitalizing the core. The project creates synergies and add human-centered wellness spaces such as yoga studio, treadmill workstation area, mothers’ and prayer rooms.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

The space affords social spaces and private spaces for a balance of work and rest for this talented and dynamic workforce. Social spaces dual purpose as meeting and gathering spaces, such as the “stadium” tiered seating areas.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

Large windows in all areas for both floors enable an abundance of natural light to filter in. The layouts support and accommodate growth and flexibility, while the entirety of the workspace helps to attract and retain the best talent.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

Black and white contrasting field finishes and architectural wrapped forms combine with strategic splashes of saturated colour reinforcing brand identity. The saturated colour provides wayfinding to fun social gathering and collaboration spaces.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

A sculpturally formed reception desk and biophilic elements define the first impression. A wrap up acoustic felt drop ceiling and custom serpentine accent lighting provide a warm quiet hug upon entering.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay

A semi-private workspace including snack bar serves as a touch-down space for guests, while hidden closets tuck away guest valises. The high-level security systems are well integrated yet recede and the Client Innovation space is a mere sampling of the vast amount of, yet visually quiet audiovisual technology throughout the space.

photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay
photo_credit Naomi Finlay
Naomi Finlay
Featured Projects
Latest Products
News