Clover House

Clover House

Architecte
Katsuhiro Miyamoto & Associates
Lieu
Nishinomiya-City, HYOGO, Japan
Année du projet
2006
Catégorie
Maisons privées
Katsuhiro Miyamoto & Associates

Clover House

Katsuhiro Miyamoto & Associates en tant que Architectes.

A housing land development ground and the existing retaining wall were excavated to create space with double-height in the basement, and, in addition, a flat glass box was layered on the ground to accommodate the house space to dwell. It has been proved that excavate method enables spaces to be free-formed. A cloverleaf hall with 4.6 meters ceiling height is a common space for the family, and following this space, some laterally excavated spaces lies, which looks like “Yaodong”, Chinese traditional underground houses, and the each space functions as private rooms for study and kitchen and bathroom.


Three loft alcoves on the ground level are private bedrooms. It means that the relationship between the shape of three clusters in the basement and of bedrooms on the ground level in reversal as negatives and positives. Moreover, each bedroom relates to the exterior space. One can approach directly to their own bedrooms through the outside stairs.


In structure, a matter of great interest is how to resist sliding caused by earth pressure of adjacent lots on the north and east side. 9 mm thickness steel plate is used as both a mold and finishing material. The mold is filled with concrete so that resistance to the pressure is gravitationally solved. The steel plate used for the finishing side was prefabricated dividing it into 16 blocks, and all of the joints were merged into each other to completely weld so that the plate itself wound be an effective water proved layer.

Featured Projects
Latest Products
News