Ciutat Vella apartment

Ciutat Vella apartment

Architecte
YLAB arquitectos
Lieu
Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Appartements
Tobias Laarmann
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Arm Chair - Sofa - Coffee TablePunt Mobles
ChairManufakturplus
StoolsCappellini
RugsNanimarquina
Losanges, Luna black, Luna, Chobi, Stone
Armchair and ottomanFritz Hansen
LightingCarpyen S.L.
Lektor Pie, Greta, Sobremesa small, Tripod big

Fiche technique du produit
Arm Chair - Sofa - Coffee Table
Rugs
Losanges, Luna black, Luna, Chobi, Stone by Nanimarquina
Armchair and ottoman
Lighting
Lektor Pie, Greta, Sobremesa small, Tripod big by Carpyen S.L.

Ciutat Vella Apartment

YLAB arquitectos en tant que Architectes.

The project consists of the interior reform of a home in the Barcelona district Ciutat Vella, newly acquired by a Dutch couple as an occasional residence. Located on the attic floor of the building, the home escapes the bustle of the neighborhood and captures a sky view overlooking the trees of the town hall square.


The owners wanted to convert the original space, dark and divided into numerous rooms, into a predominantly diaphanous space full of light and neutral colors suitable for their art collection and Nordic influenced furniture.


The intervention proposes the creation of a large central space through the support of the load-bearing walls of the home. This creates an atmosphere in which kitchen, dining room and living room coexist, with finishes that extend to the rest of the house, like that of the continuous gray cement pavement and the recovered vaulted ceiling in a white finish.


Simultaneously, the partitions that converge on the frontal facade are eliminated, which are then replaced by sliding doors and furniture to separate the master bedroom and the study located at the two extremes. This gesture allows for the creation of an axis along the whole of the facade, making the light between diffuse through the various windows, generating a particular sense of calm.


The central space is dominated by a large island located in front of the iron windows that separate the kitchen from a gallery with auxiliary spaces. The island is veneered in recomposed walnut and the work area is finished in a hammered black granite countertop. The other half of the island is a bar-height dining table equipped with Capellini stools.


In front of the kitchen, the living room is furnished with modular sofas and tables by Punt and a sofa by B&B. They are grouped around a painting by Iñigo Arregi and are placed on a large rug by Nani Marquina.


To one side, a custom-made bookcase separates the study, which can be made more intimate by a sliding door finished in the same wood as the island. The study is furnished with a reading chair and ottoman by Fritz Hansen, a worktable by New Bordonabe and a chair by Prouvé.


On the opposite side, a wall surface with two sliding doors separates the bedroom from the living room. The bedroom has a large white lacquered wall to wall wardrobe and gives access to the only bathroom in the home. The bathroom is equipped with furniture and fixtures by Unibaño y Cristina Bossini. The shower is complete with linear drainage by ACO and graphite colored tiles. An iron door with translucent glass gives access to the rear gallery that communicates with the inner courtyard of the block.

Featured Projects
Latest Products
News