Chinese University Library

Chinese University Library

Architecte
Pang Architects
Lieu
Sha Tin, Hong Kong | View Map
Année du projet
2012
Catégorie
Bibliothèques

Universités
Studio Maks

Chinese University Library

Studio Maks en tant que Consultants.

The Chinese University Library in Hong Kong was built 30 years ago. Over the years several additions and renovations were made resulting in a spatially chaotic and eclectic building.


Our proposal for the renovation and expansion therefore seeks to create clarity and openness, in both spatial organization and use of materials. In addition, we propose a functional transformation. The library of today functions differently than 30 years ago; not only is the diversity in media greatly increased but students are also studying in other ways, as interaction has increasingly gained importance.


The renovation covers 7.500m2, 3.000m2 expansion. Part of the new extension is a study landscape. For this purpose we designed a 130m long table varying in height and width: from couch height for informal meetings, to a wide group table, to a narrow tall individual study place for reading, etc.


The project was designed and executed in collaboration with Pang Architects. It was completed October 2012.

Featured Projects
Latest Products
News