CASA GRANERO

CASA GRANERO

Architecte
Alberich-Rodríguez Arquitectos
Lieu
Castillejo de Mesleón, Spain | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Maisons privées
Imagen Subliminal
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsBOSSINI
FabricantsCortizo
FabricantsINDA
FabricantsPLADUR
FournisseursSANTOS
FabricantsStûv

Fiche technique du produit
Fabricants
by BOSSINI
Fabricants
by Cortizo
Fabricants
by INDA
Fabricants
by PLADUR
Fournisseurs
by SANTOS
Fabricants
by Stûv

Barn House

Alberich-Rodríguez Arquitectos en tant que Architectes.

This "barn" (future studio) constitutes the first phase of a project that will be completed with the main house annexed construction. The large plot will also include a rail wagon putted up as a guest room.

 

 

The final geometric form of this shed is the result of previous studies on some archetypal typological variants of barns, constructions historically conceived for storage used in rural settings, and its new interpretation as a contemporary domestic-industrial space. Finally, the solution of a compact volume with a rectangular plan with a gable roof in its longitudinal direction is adopted.

photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal

The required program is distributed over two floors. The ground floor houses the entrance hall, a toilet, a storage space and a large room for a dining room where the kitchen is incorporated. This room communicates with covered outdoor spaces that have continuity with a raised terrace on the ground that surrounds three of the four facades of the house. Two bedrooms, a generous bathroom and a large terrace have been planned on the upper floor. The distribution and size of the projected openings, as well as the use of sliding partitions, allows the visual and physical connection of bedrooms, bathroom, and terrace, and the panoramic view enjoyment of the surrounding landscape.

photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal

Faced with the aggressive weather of the Sierra de Guadarrama, it was decided to protect all the gaps in the north, east and west facades with shutters of the same finish as the outer envelope (mini wave metal sheet). On its south face, behind the protection of a narthex, a curtain wall photographs the landscape and stands as a silent witness to the passage of time and the seasons.

photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal
photo_credit Imagen Subliminal
Imagen Subliminal

Metal columns and reinforced concrete slabs structurally solve the building. The brick enclosure and concrete slabs are wrapped on the outside with rock wool and miniature sheet lacquered in anthracite color. The outdoor terrace finished in synthetic wood rests on a lightweight metal structure.

Caption
Caption
Caption
Caption
Caption
Caption

 

Read story in EnglishEspañolDeutschItaliano and Português

Featured Projects
Latest Products
News