CASA DEL LETTORE

CASA DEL LETTORE

Architecte
Giovanni Mecozzi Architetto
Lieu
Ravenna, Italy | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Maisons privées
Angelo Ciccolo Photographer

CASA DEL LETTORE

Giovanni Mecozzi Architetto en tant que Architectes.

What was the brief?

Internal renovation of a private apartment in the historic center of Ravenna.The client's literary passion has become an opportunity for design and through the reconfiguration of the relationship between the mezzanine and the existing double volume, a space has been created centered on a two-level bookcase, the new fulcrum of the living area and of the whole house.

photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer

What were the key challenges?

A few years ago an avid reader called me for a little advice. From that advice was born more. The reader’s house, a small renovation around a two-level bookcase.

photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer

Material Used:

1. Flooring-  Wooden floor – TAVAR s.r.l. ,Tiles: Mosaic del Sur

2. Doors- EdilPiùs.r.l.

3.  Interior furniture-Wooden furniture, kitchen and bookcase- Andrea Fiumana

photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
photo_credit Angelo Ciccolo Photographer
Angelo Ciccolo Photographer
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
WindowsEdilpiu S.r.l.
Wooden floor Tavar
Fiche technique du produit
Windows
Wooden floor
by Tavar
Featured Projects
Latest Products
News