Casa Calza

Casa Calza

Architecte
ESEIESA arquitectos
Lieu
Valencia, Spain | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Paysage résidentiel
Alfonso Calza

Casa Calza

ESEIESA arquitectos en tant que Architectes.

A small apartment in the historical centre of Valencia, with a main corridor that connected small and restricted rooms was the pre-existence, the starting point of the project.


The approach of a unified interior distribution, by eliminating the partitions goes extreme, so that all of the rooms, except the bathroom, coexist in one versatile, transforming and dynamic space.


A piece of furniture goes through the opaque perimeter of the apartment, creating a container for the rooms that open (or close) towards the main space. Therefore, this furniture includes the kitchen, which can take part in the space when needed; or the main bedroom, that can blur its boundaries, giving its space to the living room.

Materials areused with the goal of building a home, using warm tones and textures. Natural wood and slate cover the space in its three dimensions, at different heights, creating intimate and cosy areas. This idea becomes more powerful with a regulating and warm lighting system.


Material Used:

1. Airslate - Porcelanosa

2. Parquet - Galiana

3. Furniture - Calligaris

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
AirslatePORCELANOSA
FournisseursBOJUNA
FurnitureCalligaris
ParquetGaliana
Fiche technique du produit
Airslate
Fournisseurs
by BOJUNA
Furniture
Parquet
by Galiana
Featured Projects
Latest Products
News